Aap op schoenen met een buikje - René Brant

30 september 2019

Ooit waren we oermensen, uitstekend aangepast aan het leven in de jungle. Nu leven we in een jungle van beton. Deze overgang verliep zo snel dat onze oeroude genen het niet konden bijbenen en niet meer passen bij onze moderne leefomgeving en het hectische levensritme. Dat levert diverse mismatches op: ongezonde voeding, een verstoorde darmflora, bewegingsarmoede, een verwarde biologische klok, chronische stress en een vervuild leefmilieu.

Deze mismatches resulteren in de bekende welvaartsziekten: obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheidsstoornissen en een aantal vormen van kanker en astma. 'Aap op schoenen met een buikje' is een journalistieke speurtocht van René Brant. Hij onderzoekt welke aanpassingen we aan de omgeving kunnen doen om er meer mee in de pas te lopen, zodat onze gezondheid verbetert. Want wie wil er nu niet gezond(er) oud worden?

René Brant is journalist en schrijft artikelen over gezondheid, natuur en milieu voor onder meer Zin, Toer Actief, Reader’s Digest, Groene Hart Magazine en Zuid-Hollands Landschap.

Aap op schoenen met een buikje van René Brant is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Aap op schoenen met een buikje | ISBN: 9789463191548 | Prijs: 20,99

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?