ACM akkoord met overname Group of Butchers

9 november 2020

Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft 5 november besloten om de overname 'Group of Butchers' door Parcom Capital Management goed te keuren. "Er blijft na de overname voldoende concurrentie over", aldus ACM.

Parcom neemt de in Tilburg gevestigde vleeswarenfabrikant Group of Butchers over van investeerder Equistone Partners Europe. Remko Rosman, CEO van Group of Butchers: “Met Equistone als partner hebben wij onze positie als leidende leverancier van ambachtelijke vleeswaren versterkt en ons geografisch verder uitgebreid. Voor de toekomst zijn wij bijzonder verheugd over onze nieuwe partner Parcom, die ons in de volgende groeifase zal steunen.”

Het doel van de investeringsmaatschappij Parcom is om verder waarde voor de Group of Butchers te creëren door te focussen op de integratie van recente overnames en nieuwe overnames, en zo uit te breiden naar andere productcategorieën.

Parcom Capital Management B.V. is een investeringsmaatschappij die actief is in mid-market private equity, voornamelijk in de Benelux. De inversteerder kwam onlangs nog in het nieuws toen het samen Jumbo de Hema overnam. 

Group of Butchers

Group of Butchers is in 1997 werd opgericht onder de naam Dutch Grill Specialties. het bedrijf produceert en distribueert hoge kwaliteit vleeswaren. De onderneming omvat verscheidene lokale slagersbedrijven die elk hun eigen vleesspecialiteiten produceren, en heeft daardoor een gevarieerde productenportfolio met onder andere runderrookvlees, filet américain en gebraden en gegrilde vleeswaren. Het bedrijf heeft ongeveer 900 werknemers en verwacht voor 2020 een omzet van ongeveer €280 miljoen.

Bron: ACM / Parcom

Altijd op de hoogte blijven?