Amster-Damhertenrookworst categoriewinnaar Horecava Innovation Award

Amster-Damhertenrookworst

Op de eerste dag van de Horecava won Poelier Pieter van Meel met de Amster-Damhertenrookworst de categorie Food &Beverage van de Horecava Innovation Awards. De overall titel ging naar Deliverect, een tool die verschillende bezorgsystemen als Deliveroo en Thuisbezorgd in één POS integreert.

“Met een geringe investering verlaagt Deliverect, dankzij slimme software en handige koppelingen, de bedrijfskosten en vergroot de efficiëntie,” aldus de jury. “Daarom terechte winnaar in de categorie Digital, Apps & Social media en Overall Winnaar van de Horecava Innovation Award 2019.”

Amster-Damhertenrookworst

De Amster-Damhertenrookworst wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd met vlees van damherten uit de Amsterdamse Waterleidingenduinen. Volgens de jury is het een tot in de puntjes goed doordacht product.  “Inhakend op de actualiteit van het grote-grazers-overschot, maatschappelijk betrokken (20 procent naar de voedselbank), lokaal, goede smaak, zout gereduceerd, halal. En dan ook nog ambachtelijk én traditioneel én vernieuwend”, aldus de enthousiaste jury. 

De andere genomineerden in de categorie Food & Beverage waren Aard, De Balletjes en Kukki Cocktails. 

In de categorie Concepts, Interior & Design ging de prijs naar de 100% composteerbare Snack bakjes van suikerriet van Natureko uit Waddinxveen. Glazenwasmachine Topdry van Hobart won de categorie Equipment & Services. De Karel Doorman Duurzaamheid award ging naar Groenesternederland. Volgens de jury een waardevol podium voor restaurants die bewust, duurzaam én lekker bezig zijn.

Horecava

De Horecava startte vandaag (7 januari) en duurt nog tot en met 10 januari. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. De Horecava 2019 heeft een beursoppervlakte van 12.000m2 waar meer dan 700 bedrijven de laatste trends en innovaties tonen. Daarnaast zijn er workshops, demonstraties en wedstrijden. 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Verkoop hertenvlees Oostvaardersplassen gestart

Verkoop hertenvlees Oostvaardersplassen gestart

"Vandaag op de markt", meldde Staatsbosbeheer trots tijdens de perspresentatie van het eerste hertenvlees uit de Oostvaardersplassen. Vlees van 85 edelherten, de eerste van de ruim 1.850 die afgeschoten zullen worden om de populatie in het natuurgebied uit te dunnen. "We willen met deze bijeenkomst laten zien dat we transparant zijn over...

Too Good To Go redt Horecava-eten van verspilling

Too Good To Go redt Horecava-eten van verspilling

Vier dagen lang proefden vele tienduizenden bezoekers in de Amsterdamse RAI eten en drinken tijdens de Horecava, die afgelopen week zijn 63e editie beleefde. Ieder jaar worden dagelijks containers vol overgebleven etenswaren weggegooid. Joost Rietveld, directeur van de Nederlandse tak van de anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go, vertelt hoe zijn...

Volop trends op de Horecava

Volop trends op de Horecava

Bij aankomst op de Horecava word je verwelkomd met bitterballen en andere snacks. Bij binnenkomst staan andere standhouders je op te wachten met hun vers bereide vleeshapjes, koek, gebak en ook vis. Je kunt er niet omheen: de Horecava gaat over eten. Het Innovation Lab laat de nieuwste ontwikkelingen en trends zien. De Amster-Damhertenrookworst won...