Arno de Best algemeen kampioen VAS vakwedstrijden

Arno de Best Algemeen kampioen VAS

Hij is vaste klant als het gaat om deelnemen aan de vakwedstrijden. Arno de Best uit Nieuw Bergen is dan ook een van de vijf branche erkende meesterslagers van Nederland en heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept. De beoordelingen met Goud en Goud* zijn niet van de lucht. Ook de editie van 2019 zond de slager meerdere producten in en met succes: hij werd uitgeroepen tot Algemeen Kampioen. Algemeen Jongerenkampioen werd Bjorn Kok van slagerij Kastelein uit Diepenheim. Verder waren in alle rubrieken winnaars die in het zonnetje werden gezet. Zij kregen naast bloemen een fraaie beker en een oorkonde. Die doen het altijd goed in een winkel.

770x proeven

Dit jaar werden 770 producten en gerechten ingestuurd door circa 120 slagers. “Eerder wilden we altijd maar meer en meer, we wilden records breken”, zegt John Bakker. “Daar zijn we nu minder mee bezig, We leggen de focus weer op kwaliteit. En dat is gelukt, de scores zijn hoger.”

De keuringen vonden plaats op zaterdag 2 november bij SVO Houten. Nauwkeurig werd elke inzending voorzien van een nummer en werd anoniem gekeurd aan de keurtafels. Aan elke tafel zaten drie keurmeesters: een gecertificeerd keurmeester, een specialist (slager) en een jongere, om het vak te leren. Zo zaten Serena en Maxime van de vakopleiding Generation Food ook aan een tafel om gerechten te keuren. Er is gekeurd op onder andere uiterlijk, geur, kleur, smaak en samenstelling.

De inzendingen zijn verdeeld in drie categorieën: A: worst en vleeswaren, B: soepen, snacks, salades en schotels en C: de vlees- en showschotels.

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers