Arno Wapenaar wint de Gouden Slagersring 2018

Vlees+_Gouden Slagersring Wapenaar

De Vlaardingse slager Arno Wapenaar won 11 april de Gouden Slagersring met zijn Power meat bar crunch. De Gouden Slagersring wordt jaarlijks uitgereikt aan de slager met het meest innovatieve product. De vakjury vond Wapenaars Power meat bar crunch de beste van de ruim zestig inzendingen.

Wedstrijdleider Paul van Trigt: "De Power meat bar crunch past perfect bij de huidige gezondheidstrends. Het is een magere snack die bomvol eiwitten zitten. Ideaal voor na het sporten, maar het kan op elk moment van de dag worden geconsumeerd. Tevens is het product makkelijk te maken voor slagers."

Hans de Goeij uit Vianen bezette de tweede plaats met zijn gerookte patérollette. De bloedworst met kleurrijke groente van de Arnhemse John van Egmond kreeg de derde plaats van de jury. Lida Koelewijn uit Huizen belandde op de vierde plaats met de party meat balls. En op de vijfde plaats kwam meesterslager Wouter van de Veen uit Ederveen terecht met zijn côte de sanglier.

Jong Talent

Naast de Gouden Slagersring was er ook een prijs voor Jong Talent. Julian Horst uit Uddel won deze prijs voor zijn schenkelpastrami. Julian werkt bij Slagerij van Engelen in Garderen. Jurylid Nathan Burggraaf over het winnende product: "Dit is een mooie manier om de schenkel het hele jaar door te kunnen verkopen".

De tweede plek ging naar Henk Wiggemansen van Slagerij van Ginkel in Amerongen. Hij maakte runderrookworstrollade. De zeekraalpastei van Julian Wisse van Slagerij Wisse in Meliskerke bezette de derde plaats. De jury was enthousiast over de inzendingen in de categorie Jong Talent . “Het valt op dat dit jaar de inzendingen van een ontzettend hoog niveau zijn bij de Jong Talenten”, zegt wedstrijdleider Paul van Trigt.

De jury

Alle inzendingen werden beoordeeld door een vakjury. Deze bestond dit jaar uit: Jacques Rijk van KNS, Richard den Otter van SVO, slager Janine van der Geest uit Heemstede, winnaar van de Gouden Slagersring 2017 Nathan Burggraaf en de winnaar Jong talent 2017 Dirk Smolders.

De Gouden Slagersring wordt al sinds 1953 uitgereikt. Vleesmagazine organiseert deze vakwedstrijd in samenwerking met de KNS en SVO vakopleiding. De jury staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap van de Gouden Slagersring.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
RCC tikt Wakker Dier op de vingers

RCC tikt Wakker Dier op de vingers

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft Wakker Dier op de vingers getikt voor de eet-geen-dierendag campagne. De commissie noemt de claim van deze campagne, dat als 'iedereen nou een dag geen vlees eet, dat je dan 500.000 dieren spaart', misleidend en oneerlijk. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) diende de klacht in bij de RCC. "Goed,...

ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien won tijdens de Slavakto op 6 november de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2018. Keurslager Hesy uit Goirle belandde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Een geheel Brabants podium dus. Slager Marco van Strien: “In 2013 werden we ook al tweede en in 2014 hebben...