Baaijens houdt Open huis in Oss

Baaijens Open Event food (1)-kl

Het Baaijens Open Event trekt deze dagen partners en klanten van het bedrijf naar bourgondisch Brabant. In Oss staan machines van de verschillende partners opgesteld. "Dat is het interessante van Baaijens, dat ze een keten van leveranciers hebben", aldus Frederico van Inox Meccanica. Dit Italiaanse bedrijf produceert vulmachines voor vlees in elastische netten of folie. Aanvullend is er een machine die dichtbindt met clips.

Innovatie

Inotec heeft het nieuwste model menger en variomixer staan. Met deze technoloische hoogstandjes kan van alles gemengd en gemixt worden: van vlees en soep tot sauzen en babyvoeding. De spiraal, bestaande uit vier delen kan meerdere kanten op draaien. De machine is bovendien kantelbaar, waardoor er praktisch geen productverlies is. Er rust patent op.

In  het oog springen verder de rookmachines van Reich. Deze zijn er voor liggend en hangend product. De rook wordt in 30 seconden van links naar rechts over het vlees of de vis geblazen, waardoor de rook gelijkmatige verdeeld wordt en de smaak overal hetzelfde is. Ernaast staat de de machines met het (beuken)hout, in palen van 1 meter. De machines kunnen tal van producten roken, van worst tot snacks en zelfs dierenvoeding.

Van de partners Menozzi en Fomaco staan eveneens grote machines opgesteld. Fomaco is gespecialiseerd in pekelinjectoren. Hiervan staat er een opgesteld in de demonstratieruimte bij Baaijens.

De Menozzi tumbler is er in 3 maten, om vlees mengen, al dan niet met marinade. Met capaciteiten van 700 t0t 3500 kilogram kunnen deze van kleine tot grote hoeveelheden product verwerken.

Touchscreens

Wat bijna alle machines gemeen hebben, zijn de touchscreens. Geavanceerde techniek en software geven de mogelijkheid tot exacte gegevensinvoer. Draairichting van de spiralen, verwerkingssnelheid maar ook intervallen, productgewicht. Ook het bedienen van de machines gebeurt veelal via de schermen. Bovendien is een veiligheidsfunctie ingebouwd. De machine treedt pas in werking nadat met twee handen het ingestelde touchpanel wordt geactiveerd.

Het Baaijens Open Event voor de foodindustrie is tot en met donderdag 4 oktober (tot 21.00 uur). Volgende week, dinsdag 9 t/m donderdag 11 oktober is het open huis speciaal voor de visindustrie.

  •  

Reactie toevoegen