Branche RI&E voor slagers

Vitrine slagerij_Foto Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Veel slagers hebben een brief ontvangen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de verplichting van een RI&E voor slagers. Dat meldt branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op de website.

RI&E staat voor Risico Inventarisatie en EvaluatieIedere ondernemer met personeel is verplicht om een RI&E te hebben. Deze bestaat uit twee zaken: een lijst met alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s in uw bedrijf, en een plan om deze risico’s op te lossen.

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft samen met de vakbonden FNV en CNV een zogenaamde branche RI&E opgesteld. Slagers met maximaal 25 man personeel kunnen hier gebruik van maken en voldoen hiermee aan de RI&E-verplichting.

Ga voor meer informatie naar de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.