Brandt & Levie lanceert circulaire worst

Oprichters Geert, Jiri en Samuel

Om hun tienjarig jubileum te vieren, lanceert worstenmaker Brandt & Levie een circulaire worst, komt het eenmalig met het magazine SALAMI en opent het een weekend lang een pop-up store in Amsterdam.

De jubileumworst is volgens Brandt & Levie gemaakt van circulair biologisch vlees: ‘varkensfluisteraar’ Kees Scheepens uit Oirschot levert het vlees, dat afkomstig is van zijn Berkshire-varkens. Deze dieren leven het hele jaar buiten, waarbij de kringloop van het varkenshouden zoveel mogelijk wordt gesloten. De varkens worden gevoerd met biologische reststromen. Scheepens heeft zijn varkens zindelijk gemaakt, zodat de mest op een klimaatneutrale manier kan worden opgevangen en verwerkt. De jubileumworst bevat onder meer saffraan en hazelnoten uit Piemonte en is vanaf 8 oktober te koop.

  Jubileumworst Brandt & Levie

SALAMI Magazine en pop-up store

Het eenmalige SALAMI Magazine telt ruim 140 pagina’s en bevat verhalen, interviews en recepten. Er staat onder meer een interview in met Roanne van Voorst, antropoloog, futurist, vegan en schrijver van het boek Ooit Aten We Dieren. Verder delen chefs uit Amsterdam hun signature gerechten, om deze zelf thuis te kunnen maken. Het magazine is vanaf 8 oktober verkrijgbaar bij speciaalzaken door het hele land.

De pop-up store staat van 8 tot en met 10 oktober op Hugo de Grootplein 7 in Amsterdam. Hier kunnen geïnteresseerden kiezen uit negen nieuwe culinaire braadworsten met experimentele smaken, zoals Mexicaanse mole, mapo tofu, of groene varkenshart chorizo. Op zaterdag en zondag serveren de chefs een driegangenmenu als brunch. Reserveren is noodzakelijk.

  SALAMI Magazine

Worst met een goed verhaal

Brandt & Levie van chefs Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie wil zich onderscheiden door het maken van gedroogde worst ‘met een goed verhaal’. Tijdens hun reizen om meer te leren over het maken van worsten, zagen ze dat veel worst gemaakt wordt van varkens die huns inziens geen goed leven hebben gehad. Dat inspireerde ze tot het opzetten van een worstenmakerij de uitsluitend vlees gebruikt van goed gehouden varkens: hun eigen varkens die opgroeien bij bevriende boeren en biologische varkens van Nederlandse bodem.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
De passie van Dario Cecchini

De passie van Dario Cecchini

De worstmakers van Brandt & Levie leerden het vak van de Italiaanse slager Dario Cecchine. Onlangs was hij in Nederland voor een lunch bij Brandt & Levie met zo'n vijftig slagers. Onder het genot van porchetta, één van Dario’s specialiteiten, spraken de slagers over de toekomst.

Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

De worstmakers van Brandt & Levie brengen een deels plantaardige knakworst op de markt. Deze worst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt. De andere twee derde is vlees, afkomstig van een goed gehouden varken.

Gulden-actie van Friese slager krijgt toch een goed einde

Gulden-actie van Friese slager krijgt toch een goed einde

Het was de afgelopen weken overal in het nieuws, de gulden-actie van de Friese slager Johannes Hoekstra. Vanwege het 25-jarig jubileum konden klanten weer even met gulden betalen. Maar vervolgens kwam de slager erachter dat hij al die guldens niet kon omwisselen en bleef hij achter met een strop van 7000 gulden. Gelukkig bracht een klant de oplossing....