Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

Brandt en Levie_Bietenknak

Foto: Brandt & Levie

De worstmakers van Brandt & Levie brengen een deels plantaardige knakworst op de markt. Deze worst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt. De andere twee derde is vlees, afkomstig van een goed gehouden varken. Met deze nieuwe culinaire worst spelen de worstmakers in op de groeiende vraag naar (deels) plantaardige producten.

Bij Brandt & Levie wordt er voortdurend geëxperimenteerd met nieuwe smaken en producten. Met de toenemende vraag naar vegetarische producten in het achterhoofd doken de worstmakers de testkeuken in. Het ontwikkelen van een geheel vegetarisch product brengt de nodige uitdagingen mee. Tijdens de zoektocht naar een smakelijke vegetarische worst kwam deze ‘hybride’ knakworst: gedeeltelijk plantaardig, gedeeltelijk varken. Om de perfecte knak te krijgen wordt deze worst net als de klassieke variant gerookt op appel- en eikenhout. 

Over Brandt & Levie

De mannen achter Brandt & Levie zijn Jiri, Geert en Samuel. De drie chefs hebben een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Ze leerden het vak van worstmaker en begonnen een eigen worstenmakerij, waar ze de worst maken van goed gehouden varken.

Onlangs nodigden de de worstmakers Beandt & Levie zo'n 50 slagers én hun leermeester en Toscaanse slager Darion Cecchini uit voor een lunch. Hier spraken de slagers over de toekomst. Lees het complete verslag in Vlees+ 4-2019.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
De passie van Dario Cecchini

De passie van Dario Cecchini

De worstmakers van Brandt & Levie leerden het vak van de Italiaanse slager Dario Cecchine. Onlangs was hij in Nederland voor een lunch bij Brandt & Levie met zo'n vijftig slagers. Onder het genot van porchetta, één van Dario’s specialiteiten, spraken de slagers over de toekomst.

Week zonder Vlees biedt kansen

Week zonder Vlees biedt kansen

Meestal gaat het er hard aan toe in de discussie over wel of geen vlees eten. Vegetariërs lijken vlees eten soms bijna misdadig te vinden en verstokte vleeseters zetten ook de hakken in het zand. Tijdens de Week zonder Vlees afgelopen maart merkte ik eindelijk dat de discussie breder werd. Er was minder emotie en meer constructieve dialoog. Verschillende...

Jan Zandbergen brengt plantaardige burger Moving Mountains op de markt

Jan Zandbergen brengt plantaardige burger Moving Mountains op de markt

Jan Zandbergen wordt de exclusieve leverancier van de plantaardige burger van Moving Mountains Foods in Europa, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk waar de burger al één jaar succesvol op de markt is. De burger van Moving Mountains is het eerste plantaardige product dan Jan Zandbergen op de markt brengt. Peter-Paul Zandbergen,...