Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

Brandt en Levie_Bietenknak

Foto: Brandt & Levie

De worstmakers van Brandt & Levie brengen een deels plantaardige knakworst op de markt. Deze worst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt. De andere twee derde is vlees, afkomstig van een goed gehouden varken. Met deze nieuwe culinaire worst spelen de worstmakers in op de groeiende vraag naar (deels) plantaardige producten.

Bij Brandt & Levie wordt er voortdurend geëxperimenteerd met nieuwe smaken en producten. Met de toenemende vraag naar vegetarische producten in het achterhoofd doken de worstmakers de testkeuken in. Het ontwikkelen van een geheel vegetarisch product brengt de nodige uitdagingen mee. Tijdens de zoektocht naar een smakelijke vegetarische worst kwam deze ‘hybride’ knakworst: gedeeltelijk plantaardig, gedeeltelijk varken. Om de perfecte knak te krijgen wordt deze worst net als de klassieke variant gerookt op appel- en eikenhout. 

Over Brandt & Levie

De mannen achter Brandt & Levie zijn Jiri, Geert en Samuel. De drie chefs hebben een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Ze leerden het vak van worstmaker en begonnen een eigen worstenmakerij, waar ze de worst maken van goed gehouden varken.

Onlangs nodigden de de worstmakers Beandt & Levie zo'n 50 slagers én hun leermeester en Toscaanse slager Darion Cecchini uit voor een lunch. Hier spraken de slagers over de toekomst. Lees het complete verslag in Vlees+ 4-2019.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
ING: Nederlandse consumenten gaan minder vlees eten

ING: Nederlandse consumenten gaan minder vlees eten

Bijna 1 op de 4 Nederlandse consumenten verwacht over vijf jaar minder vlees te eten, zegt ING. Dat is in lijn met het Europese gemiddelde. Door Cecile Janssen - Foodlog Als de Nederlandse consumenten inderdaad minder vlees gaan eten, zal de vleesconsumptie per hoofd van de bevolking met 3% dalen. Dat komt, bij een huidige consumptie van circa 40...

Vleesvervangers steeds gezonder èn lekkerder

Vleesvervangers steeds gezonder èn lekkerder

Vegetarische burgers bevatten regelmatig net zoveel eiwit en ijzer als vlees, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ook qua smaak doen vleesvervangers het steeds beter: een kwart van de proevers vindt een maaltijd met een vleesvervanger zelfs lekkerder dan die met vlees. De Consumentenbond onderzocht 36 vegetarische burgers op eiwit-, ijzer-...

Plantaardige worst van 1,5 meter

Plantaardige worst van 1,5 meter

Tijdens de Dutch Design Week lanceert Food innovator Botanic Bites de Planti15, een 1,5 meter lange worst gemaakt van oesterzwammen. Hiermee sluit de worst aan bij het thema van de Dutch Design Week, Stretch. De oprichtster van Botanic Bites is Doreen Westphal. Een jaar geleden deed ze mee aan een speeddatesessie met boeren over hun reststromen. Daar...