Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

Brandt en Levie_Bietenknak

Foto: Brandt & Levie

De worstmakers van Brandt & Levie brengen een deels plantaardige knakworst op de markt. Deze worst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt. De andere twee derde is vlees, afkomstig van een goed gehouden varken. Met deze nieuwe culinaire worst spelen de worstmakers in op de groeiende vraag naar (deels) plantaardige producten.

Bij Brandt & Levie wordt er voortdurend geëxperimenteerd met nieuwe smaken en producten. Met de toenemende vraag naar vegetarische producten in het achterhoofd doken de worstmakers de testkeuken in. Het ontwikkelen van een geheel vegetarisch product brengt de nodige uitdagingen mee. Tijdens de zoektocht naar een smakelijke vegetarische worst kwam deze ‘hybride’ knakworst: gedeeltelijk plantaardig, gedeeltelijk varken. Om de perfecte knak te krijgen wordt deze worst net als de klassieke variant gerookt op appel- en eikenhout. 

Over Brandt & Levie

De mannen achter Brandt & Levie zijn Jiri, Geert en Samuel. De drie chefs hebben een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Ze leerden het vak van worstmaker en begonnen een eigen worstenmakerij, waar ze de worst maken van goed gehouden varken.

Onlangs nodigden de de worstmakers Beandt & Levie zo'n 50 slagers én hun leermeester en Toscaanse slager Darion Cecchini uit voor een lunch. Hier spraken de slagers over de toekomst. Lees het complete verslag in Vlees+ 4-2019.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Butcher’s Heaven is doorspekt met vlees

Butcher’s Heaven is doorspekt met vlees

De tweede editie van Butchers' Heaven (13-15 oktober) kende maar één hoofdrolspeler: vlees. Het was wederom een ‘paradijs voor de carnivoor’. 'Meet the meat' was het thema en op de 60 Big Green Egg waren alle soorten te vinden: kip, lam, kalf, rund, varken, alle verwerkt in verschillende kleine gerechtjes, die met 'bones' te koop waren. Ja, zelfs de...

Veel meer mogelijk met plantaardig

Veel meer mogelijk met plantaardig

Wees creatief met plantaardig, zegt food-designer Katja Gruijters in Retail Detail. Er is meer mogelijk dan plantaardige vleesvervangers, al lijken die commercieel het meest interessant. Volgens Gruijters laat de voedingsindustrie kansen liggen. Vleesvervangers zijn vooral in trek bij ouderen, die nog uit het “aardappelen-vlees-groente-tijdperk” stammen....

Plantaardige Filet Americain van De Vegetarische Slager

Plantaardige Filet Americain van De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager introduceert 100 procent plantaardige Filet Americain bij Albert Heijn en Jumbo. Na een lang ontwikkeltraject is het gelukt om deze plantaardige versie van Filet Americain te maken waar ook vleeseters erg enthousiast van worden. Bovendien is het geschikt voor zwangere vrouwen. Petit Paté en Filet Americain Ruim een maand geleden...