Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

8 juli 2019
Foto: Brandt & Levie

De worstmakers van Brandt & Levie brengen een deels plantaardige knakworst op de markt. Deze worst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt. De andere twee derde is vlees, afkomstig van een goed gehouden varken. Met deze nieuwe culinaire worst spelen de worstmakers in op de groeiende vraag naar (deels) plantaardige producten.

Bij Brandt & Levie wordt er voortdurend geëxperimenteerd met nieuwe smaken en producten. Met de toenemende vraag naar vegetarische producten in het achterhoofd doken de worstmakers de testkeuken in. Het ontwikkelen van een geheel vegetarisch product brengt de nodige uitdagingen mee. Tijdens de zoektocht naar een smakelijke vegetarische worst kwam deze ‘hybride’ knakworst: gedeeltelijk plantaardig, gedeeltelijk varken. Om de perfecte knak te krijgen wordt deze worst net als de klassieke variant gerookt op appel- en eikenhout. 

Over Brandt & Levie

De mannen achter Brandt & Levie zijn Jiri, Geert en Samuel. De drie chefs hebben een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Ze leerden het vak van worstmaker en begonnen een eigen worstenmakerij, waar ze de worst maken van goed gehouden varken.

Onlangs nodigden de de worstmakers Beandt & Levie zo'n 50 slagers én hun leermeester en Toscaanse slager Darion Cecchini uit voor een lunch. Hier spraken de slagers over de toekomst. Lees het complete verslag in Vlees+ 4-2019.

Altijd op de hoogte blijven?