Bufferglucose alternatief voor e-nummers

PH Liquid Bufferglucose_VLE 2-2019

Om veiliger en gezondere producten te maken, heeft PH Liquid Belgium een Bufferglucose Syrup ontwikkeld, die als vervanger kan dienen voor de meeste e-nummers. Aan de ontwikkeling is jarenlang onderzoek verricht. De Bufferglucose wordt gebruikt in alle huisbereide producten, zoals kookhammen, leverworstsoorten en andere vleeswaren. Het is in het bijzonder geschikt voor bereidingen van vers vlees, zoals gehakt, braadworsten en hamburgers.

Natuurlijk product

Bufferglucose Syrup is een geconcentreerd extract van fructose-glucosestroop, natuurlijke gefermenteerde suiker en natuurlijke kruidenextracten. Dit zorgt voor een gezond product. De toevoeging van Bufferglucose versnelt het kleuringsproces van gedroogde vleesproducten, als dat gestart is door nitriet of nitraat. Bij gebruik van Bufferglucose kan 25 tot 50 procent minder natriumchloride en 30 tot 50 procent minder nitriet gebruikt worden. Dit levert gezondere producten op dan een reguliere productiemethode. De Bufferglucose heeft antioxiderende eigenschappen en vervangt e-nummers zoals ascorbic, ascorbaat, erythorbaat, natriumlactaat, kaliumlactaat, wijnsteenzuur en citroenzuur.

Grote vleesfabrikanten zijn volop bezig strategieën uit te werken om minder nitriet, nitraat en e-nummers toe te kunnen voegen. Het zal zeker nog een aantal jaar duren voordat vleesfabrieken producten kunnen aanbieden die voldoen aan de laatste wensen. Met dit product kan de slager zich echter nu al onderscheiden.

Meer weten over bufferglucose? Lees dan het complete artikel in Vlees+ 2-2019 Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Groeiende markt voor vleeswaren van de slager

Groeiende markt voor vleeswaren van de slager

Slagers versterken hun imago en krikken de omzetcijfers op met ambachtelijke vleeswaren. Herkomst, bereiding en smaak wegen zwaar bij de consument, die steeds vaker vleeswaren eet. Niet alleen op brood, maar ook als snack en in andere gerechten.

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven verkoopt bijna alleen maar vlees en vleeswaren. “Ik verkoop 80 procent vlees en 20 procent vleeswaren, daarvoor ben ik slager”, zegt hij.

´Op de Zeedijk heeft iedereen zijn eigen specialisatie´

´Op de Zeedijk heeft iedereen zijn eigen specialisatie´

Slager Rik Vet heeft zijn slagerij op de Zeedijk in hartje Amsterdam. De winkel is klein, wat niet veel mogelijkheden geeft voor een uitgebreid assortiment. Dat wil Vet ook niet, want in Amsterdam zijn talloze speciaalzaken en restaurants. “Wij zijn gespecialiseerd in vlees”.