Bufferglucose alternatief voor e-nummers

PH Liquid Bufferglucose_VLE 2-2019

Om veiliger en gezondere producten te maken, heeft PH Liquid Belgium een Bufferglucose Syrup ontwikkeld, die als vervanger kan dienen voor de meeste e-nummers. Aan de ontwikkeling is jarenlang onderzoek verricht. De Bufferglucose wordt gebruikt in alle huisbereide producten, zoals kookhammen, leverworstsoorten en andere vleeswaren. Het is in het bijzonder geschikt voor bereidingen van vers vlees, zoals gehakt, braadworsten en hamburgers.

Natuurlijk product

Bufferglucose Syrup is een geconcentreerd extract van fructose-glucosestroop, natuurlijke gefermenteerde suiker en natuurlijke kruidenextracten. Dit zorgt voor een gezond product. De toevoeging van Bufferglucose versnelt het kleuringsproces van gedroogde vleesproducten, als dat gestart is door nitriet of nitraat. Bij gebruik van Bufferglucose kan 25 tot 50 procent minder natriumchloride en 30 tot 50 procent minder nitriet gebruikt worden. Dit levert gezondere producten op dan een reguliere productiemethode. De Bufferglucose heeft antioxiderende eigenschappen en vervangt e-nummers zoals ascorbic, ascorbaat, erythorbaat, natriumlactaat, kaliumlactaat, wijnsteenzuur en citroenzuur.

Grote vleesfabrikanten zijn volop bezig strategieën uit te werken om minder nitriet, nitraat en e-nummers toe te kunnen voegen. Het zal zeker nog een aantal jaar duren voordat vleesfabrieken producten kunnen aanbieden die voldoen aan de laatste wensen. Met dit product kan de slager zich echter nu al onderscheiden.

Meer weten over bufferglucose? Lees dan het complete artikel in Vlees+ 2-2019 Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Nieuwe winkelformule Traiteurslager

Nieuwe winkelformule Traiteurslager

Bens Verspromotie introduceert een nieuwe winkelformule voor slagers, Traiteurslager. De formule geeft ondersteuning bij promotie, presentatie en receptvariatie.

Stegeman brengt nieuwe lijn uit: Vollof

Stegeman brengt nieuwe lijn uit: Vollof

Stegeman heeft een reeks nieuwe producten op de markt gebracht; Vollof. Deze lijn bestaat uit vleeswaren die zijn verrijkt met groenten. De hybride vleeswarenproducten die al op de markt waren, vielen afgelopen jaren niet goed in de smaak bij de consument. “Dit komt omdat deze producten een smaak, geur en kleur hadden die duidelijk afweek van...

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november. Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters...