Butcher’s Heaven draait om één ding: vlees

Butchers heaven

Het evenement Butcher's Heaven vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in de Centrale Markthal in het Foodcenter (Jan van Galenstraat 4) in Amsterdam. Van 13 tot en met 15 oktober draait het hier om één ding: vlees. "Meat you there, is het thema van het evenement, dat Julius Jaspers wederom organiseert. In Butcher's Heaven bieden 30 chefs en hun teams bieden duurzaam, eerlijk vlees van goede afkomst aan. Van de mooie stukken gebraad tot de verfijnde delen en het ‘vergeten vlees’. De beste BBQ-teams zijn present waaronder BAR-becue Castell, Het Bosch Niven, Ron Gastrobar, The Roast Room en The Harbour Club. Ook zijn verschillende chefs aanwezig zoals Jord Althuizen en Lucas Rive.

Amsterdam BBQ-challenge

De Amsterdam BBQ Challenge daagt alle thuischefs uit om twee dagen de strijd aan te gaan. Het vuur wordt flink opgestookt met zes voorrondes op zaterdag 14 en zondag 15 oktober en een grand finale op zondagmiddag. De kampioen neemt een Big Green Egg mee naar huis!

Programma

Het programma is uitgebreider dan vorig jaar. Zo zijn er  verschillende masterclasses en workshop zoals uitbenen en fileren, masterclasses voorvoet-achtervoet, vergeten delen en organen, bbq backyard masterclasses en worstenworkshops door de heren van Brandt & Levie.  Verder gedurende het hele weekend is er de Amsterdam BBQ Challenge en zijn er korte workshops, proeverijen en een theater. Het complete programma staat op de site. Wil je deelnemen aan een workshop, meld je dan aan via de website van Butcher's Heaven.

Butcher’s Heaven Burger Night

Op vrijdag 13 oktober vindt de eerste editie plaats van Butcher’s Heaven Burger Night. 30 restaurants serveren elk een burger in slider formaat, voor een vaste prijs van €5,00 per stuk. Aangevuld met koude biertjes, fijne eet-cocktails en goede muziek. De entree is gratis bij voorregistratie.

Bestel tickets in de voorverkoop online voor €7,50. Aan de kassa  kosten de tickets €10. Kinderen tot en met 16 jaar krijgen gratis toegang tot Butcher’s Heaven.

  • Openingstijden:
  • Vrijdag 13 oktober : 17.00 - 23.00 uur
  • Zaterdag 14 oktober: 12.00 - 23.00 uur
  • Zondag 15 oktober: 12.00 - 20.00 uur
  • https://vimeo.com/170927215
  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
2021

2021

Af en toe heb je van die momenten dat je jezelf opeens met een soort schok realiseert dat de tijd vliegt. Welnu, dat had ik afgelopen week. Ik was op dinsdagochtend boerenkool aan het inscheppen (jawel, dat staat er echt) en toen bedacht ik me dat ik veertig jaar geleden op dinsdagochtend drie koeien moest uitbenen.

Trend biedt kansen en elke slager reageert er anders op

Trend biedt kansen en elke slager reageert er anders op

Wat worden de trends van 2021? En in hoeverre maakt de slager gebruik van trends in de branche? Terwijl de een zich volledig stort op nieuwe smaken, digitale mogelijkheden en een bezorgservice, profileert de ander zich door dat juist níet te doen.

Foodtrends in de slagerij

Foodtrends in de slagerij

Slager Josja Haagsma en foodtrendwatcher Marielle Bordewijk zien een aantal specifieke producttrends in de slagerij.