Christiaan van de Vegt bakt het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Lekkerste-worstenbroodje-jury-300x200

Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk won zondagmiddag 11 maart de 22e editie van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij ontving de wisseltrofee uit handen van burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze-Rijen. In de winkel wordt het maandag gevierd. De bakker verwacht veel klanten die het worstenbroodje willen proeven. “We zijn om halftwee vannacht begonnen en maken er minstens 500. Het is lekker druk." zegt van de Vegt tegen Omroep Brabant.

De tweede plaats was voor Jeroen van Dongen van Bakkerij Leon van Dongen uit Wagenberg. Ron Kwant van Slagerij de Kwant uit Hank bezette de derde plaats. Dit jaar deden 39 bakkers en 1 slager mee aan de wedstrijd. Vorig jaar maakte Jorrit Foolen van Bakkerij Foolen uit Sint-Oedenrode het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

Naast professionals streden ook thuisbakkers en leerlingen van het VMBO en MBO om de titel. Bij de thuisbakkers was de 10-jarige Eline Nagelkerke, de jongste finalist, uit Oudenbosch de beste. In de categorie Leerling VMBO won Maryam Ismael uit Hoeven van het Markland College. Stijn van Dongen uit Wagenberg van het Cingel College kreeg de titel in de categorie Leerling MBO.

Een jury, bestaande uit zes professionals en zes consumenten, beoordeelde de worstenbroodjes van alle finalisten. Ze keken onder andere naar uiterlijk, vulling en consistentie. Juryvoorzitter Ton Poppelaars sprak van een hoog niveau. Bij de jurering van de professionals werd dit jaar voor het eerst twee keer gebruik gemaakt van een mysterieshopper. “We willen graag dat de deelnemers scherp blijven”, zegt Poppelaars tegen Omroep Brabant.

De complete uitslag

 • Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 (professionals):
 • 1. Bakkerij Verba, Christaan van de Vegt uit Sleeuwijk
 • 2. Bakkerij Leon van Dongen, Jeroen van Dongen uit Wagenberg
 • 3. Slagerij de Kwant, Ron de Kwant uit Hank
 • Het Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje 2018:
 • 1. Eline Nagelkerke  uit Oudenbosch
 • 2. Jos Heerkens uit Berlicum
 • 3. Ton Bloemers uit Someren-Eind
 • Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje VMBO 2018:
 • 1. Maryam Ismael uit Hoeven, Markland College
 • 2. Anneke van Seeters uit Geldrop, De Rooi Pannen
 • 3. Zoë van Alebeek uit Eindhoven, De Rooi Pannen
 • Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje MBO 2018:
 • 1. Stijn van Dongen uit Wagenberg, Cingel College
 • 2. Maaike Roelen uit Rijen, Cingel College
 • 3. Björn van de Lindeloof uit Oud Gastel, Cingel College

De verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt jaarlijks georganiseerd door scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, Markland College, de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Inschrijving Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019

Inschrijving Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019

De inschrijving voor het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 is geopend. Tot 4 september kunnen ambachtelijke bakkers en slagers kunnen zich inschrijven voor de 23e editie van deze zoektocht van Omroep Brabant. Thuisbakkers en leerlingen van de Brabantse vakscholen kunnen zich tot en met 18 januari inschrijven. Op 27 maart vindt de prijsuitreiking...

Finalisten van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Finalisten van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

De finalisten in de strijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zijn bekend. De jury selecteerde voor alle categorieën drie finalisten. Zij gaan op 11 maart de strijd met elkaar aan. Dan maakt Omroep Brabant bekend wie het Lekkerste Worstenbroodje maakt. Categorie Professionals In de categorie professionals, dat wil zeggen de bakkers en slagers,...

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018

Omroep Brabant gaat in 2018 voor de 22e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen en thuisbakkers zich aanmelden. Ambachtelijke bakkers en slagers (categorie A) kunnen zich tot en met 1 november 2017 inschrijven voor deze wedstrijd. Voor thuisbakkers en VMBO- en MBO-leerlingen...