Controleapparatuur moet recall voorkomen

De Koningh Coding & Labeling Pen-Tec

Leverancier van industriële totaaloplossingen De Koningh Coding & Labeling heeft nieuwe controlewegers, metaaldetectie- en röntgeninspectiesystemen aan zijn assortiment toegevoegd. Steeds meer klanten kiezen voor volledige productveiligheid en dan is controle en inspectie noodzakelijk. Met deze controlesystemen kan een recall worden voorkomen. Vaak gaat het dan om verkeerde labeling of ontdekking van materialen die per ongeluk in de verpakking zijn terechtgekomen. Een recall kan het bedrijfsimago een flinke deuk bezorgen.

Controlewegers
Met controlewegers wordt op hoge snelheid continu van elk product het gewicht gecheckt. Blijkt dat een product boven of onder de ingestelde marge zit, dan wordt het product uitgeworpen. Door de controleweger te koppelen met het vul- of doseersysteem kan er nog efficiënter geproduceerd en verpakt worden.

Metaaldetectie
Deze machines detecteren ijzer, (roestvrij) staal en aluminium in producten en verpakkingen. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen en dus zeer geschikt voor de voedingsindustrie.

Röntgeninspectie
Röntgeninspectie is de beste oplossing als er een nauwkeuriger inspectie gewenst is dan alleen metaaldetectie. Deze systemen sporen naast metalen ook andere materialen op, zoals: plastic, glas, steen, rubber en botresten.

Reactie toevoegen