Coronamaatregelen vanaf 13 november

coronamaatregelen vanaf 13-11-2021

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

1. 1,5 meter regel
De anderhalve meter afstand-regel keert terug, ook in de winkel. Dit betekent dat er weer een maximum zit aan het aantal klanten dat de winkel in mogen (afhankelijk van het aantal vierkante meters).

2. Aangepaste sluitingstijden
Winkels en horeca gaan eerder dicht. Essentiële winkels, zoals de bakker en de slager, en de horeca moeten om 20.00 uur de deuren sluiten. Voor niet-essentiële winkels en diensten is dit 18.00 uur.

3. Horeca
Voor de horeca geldt dat bezoekers een coronatoegangsbewijs moeten tonen en een zitplek moeten krijgen

4. Compensatie
Ondernemers die getroffen worden door deze maatregelen hebben recht op compensatie.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere maatregelen. Zoals het advies om maximaal vier gasten per dag thuis te ontvangen, geen evenementen na 18.00 uur, zoveel mogelijk thuiswerken en geen publiek bij sportwedstrijden. Op de website van de overheid staat een overzicht van alle maatregelen.

Coronatoegangsbewijs

De komende drie weken wil het kabinet gebruiken om het invoeren van de 2G-maatregelen voor te bereiden. DIt betekent dat het coronatoegangsbewijs alleen nog gebruikt kan worden door mensen die zijn gevaccineerd of corona hebben gehad. Ondernemers zouden zelf de keuze krijgen tussen 2G en 3G (ook toegang met negatieve test). Dit moet nog goedgekeurd worden door de Eerste en Tweede Kamer en zal ook zeker voorbij komen in het debat in de Tweede Kamer over de nieuwe coronamaatregelen dat dinsdag plaatsvindt.

MKB Nederland zegt kritisch te zijn over de eventuele invoering. "Kritisch blijven de ondernemersorganisatiesover de uitbreiding van het CTB naar onder andere de niet-essentiële detailhandel. Ook zijn de ondernemersorganisaties bezorgd over het leggen van de keuze voor 2G en 3G bij ondernemers zonder duidelijke criteria. Gaat dit in de praktijk werken vragen ze zich af. Goed is dat werkgevers -indien zij dit nodig achten- de mogelijkheid krijgen om naar een coronatoegangsbewijs (CTB) te vragen om de veiligheid op de werkvloer te garanderen."

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.