COV, VNV en SVO willen meer scholieren opleiden

verkoop vlees slagerij

SVO, de vakbonden en andere belangrijke spelers in de vlees- en vleeswarenindustrie gingen onlangs met elkaar in debat over de instroom van scholieren in het mbo-onderwijs, het bevorderen van het vakmanschap en de duurzame inzetbaarheid van werknemers in de vlees- en vleeswarensector. Met het debat wilden de deelnemers knelpunten en uitdagingen opsporen en te komen tot een gezamenlijke aanpak.

Arbeidsmarkt

De sector kampt met problemen als een krappe arbeidsmarkt, de vergrijzing van het personeelsbestand en het aantal jongeren dat instroomt vanuit het vmbo daalt. Het is daarom belangrijk dat de sector in actie komt. McDonalds, The Colour Kitchen en Fresh Meat Company houden zich al bezig met deze problematiek. Voorafgaand aan het debat gaven deze drie een pitch.

Opleiding

Uit de discussie die daarna ontstond kwamen een aantal ideeën naar voren. Oplossingen zoals nieuwe instroomprojecten vanuit praktijkscholen of statushouders, korte scholingstrajecten voor zittende werknemers en meer hybride vormen van onderwijs, waarbij het bedrijfsleven zelf ook voor de klas staat. Bijvoorbeeld medewerkers met veel vakkennis zouden parttime les kunnen geven bij SVO.

Initiatief COV, VNV, SVO

Ook kwam duidelijk uit de discussie naar voren dat alle partijen de problematiek erkennen en hiermee gezamenlijk aan de slag willen. COV, VNV en SVO gaan hier gezamenlijk het initiatief voor nemen.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Schaamte

Schaamte

Vliegschaamte, meer-dan -twee-kinderenschaamte, plasticschaamte en vooral niet te vergeten... vleesschaamte. Over een paar jaar loopt de consument als een dief in de nacht door de supermarkt met z’n pondje gehakt, heimelijk verstopt onder een paar forse rollen toiletpaper, hopende dat hij of zij niet gezien wordt! ­

´Op de Zeedijk heeft iedereen zijn eigen specialisatie´

´Op de Zeedijk heeft iedereen zijn eigen specialisatie´

Slager Rik Vet heeft zijn slagerij op de Zeedijk in hartje Amsterdam. De winkel is klein, wat niet veel mogelijkheden geeft voor een uitgebreid assortiment. Dat wil Vet ook niet, want in Amsterdam zijn talloze speciaalzaken en restaurants. “Wij zijn gespecialiseerd in vlees”.

Nieuw kalkoenconcept De Sjroete Farm

Nieuw kalkoenconcept De Sjroete Farm

Kalkoenhouders Ruud en Sabrina Bos brengen een nieuw en diervriendelijk Nederlands kalkoenconcept op de markt, De Sjroete Farm, bourgondische weidekalkoen. Medio juni was het kalkoenvlees als pilot verkrijgbaar bij Slagerij Rutten in Panningen. Inmiddels hebben meer slagerijen de producten van De Sjroete Farm in het assortiment.