COV, VNV en SVO willen meer scholieren opleiden

verkoop vlees slagerij

SVO, de vakbonden en andere belangrijke spelers in de vlees- en vleeswarenindustrie gingen onlangs met elkaar in debat over de instroom van scholieren in het mbo-onderwijs, het bevorderen van het vakmanschap en de duurzame inzetbaarheid van werknemers in de vlees- en vleeswarensector. Met het debat wilden de deelnemers knelpunten en uitdagingen opsporen en te komen tot een gezamenlijke aanpak.

Arbeidsmarkt

De sector kampt met problemen als een krappe arbeidsmarkt, de vergrijzing van het personeelsbestand en het aantal jongeren dat instroomt vanuit het vmbo daalt. Het is daarom belangrijk dat de sector in actie komt. McDonalds, The Colour Kitchen en Fresh Meat Company houden zich al bezig met deze problematiek. Voorafgaand aan het debat gaven deze drie een pitch.

Opleiding

Uit de discussie die daarna ontstond kwamen een aantal ideeën naar voren. Oplossingen zoals nieuwe instroomprojecten vanuit praktijkscholen of statushouders, korte scholingstrajecten voor zittende werknemers en meer hybride vormen van onderwijs, waarbij het bedrijfsleven zelf ook voor de klas staat. Bijvoorbeeld medewerkers met veel vakkennis zouden parttime les kunnen geven bij SVO.

Initiatief COV, VNV, SVO

Ook kwam duidelijk uit de discussie naar voren dat alle partijen de problematiek erkennen en hiermee gezamenlijk aan de slag willen. COV, VNV en SVO gaan hier gezamenlijk het initiatief voor nemen.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Schapenhandel heeft het moeilijk

Schapenhandel heeft het moeilijk

Het gaat minder goed met de schapenhandel dan vorig jaar. De vraag is kleiner dan het aanbod, wat de prijs negatief beïnvloedt. Handelaren verwachten de komende maanden geen verbetering.

Bufferglucose alternatief voor e-nummers

Bufferglucose alternatief voor e-nummers

Om veiliger en gezondere producten te maken, heeft PH Liquid Belgium een Bufferglucose Syrup ontwikkeld, die als vervanger kan dienen voor de meeste e-nummers. Aan de ontwikkeling is jarenlang onderzoek verricht.

Vleesverkoop stijgt in Week Zonder Vlees

Vleesverkoop stijgt in Week Zonder Vlees

Supermarkten verkochten tijdens de Week Zonder Vlees niet alleen meer vleesvervangers, maar ook meer vlees.