Culinarist Ruud Jansen verzorgt catering en workshops

14 juni 2018

Culinarist Ruud Jansen heeft jarenlange kook-ervaring. Hij werkte onder andere bij de restaurants Mandemaaker, Kraton en Golden Tulip. Eind 2009 ging de hotelketen failliet en besloot Jansen voor zichzelf te beginnen. Hij opende zijn eigen kookstudio in Hoevelaken. “Het woord culinarist dekt de lading van m’n werk goed. Ik bén een culinair artiest. In mijn kookworkshops leren mensen veel, van gereedschap tot eindproduct. Verder verzorg ik culinaire shows, ben consultant, zorg voor exclusieve catering voor particulieren en bedrijven."

Big Green Egg

Jansen verzorgt bijvoorbeeld uitgebreide outdoor cooking op de Big Green Eggs. Hierop bereidt hij honderden verschillende gerechten: groenten, soepen, vis, schaal- en schelpdieren en natuurlijk allerlei vleesgerechten zoals lamszadel, pulled pork en dry aged ribben. Volgens Jansen blijft het vlees in de Big Green Egg sappiger dan bij bereiding in de oven of koekenpan. "De mogelijkheden zijn oneindig", zegt Jansen. "De variatie en kwaliteit zorgen voor een fantastische beleving en herinnering.”

Workshops Ruud Jansen

Workshops geeft Jansen aan zowel amateurs als professionals in zijn kookstudio of op locatie. Vlees+ woonde een workshop met het thema lamsvlees bij. Samen met vriend, chef-kok en wijnkenner Arjan Dijkman legt hij uit hoe een lam gesneden moet worden. Daarna gaan de deelnemers aan de slag, waar nodig geholpen door Jansen en Dijkman. Alles gebeurt in een gemoedelijke sfeer. Aan het eind van de workshop kan iedereen genieten de proeverij van lamsvlees en alle andere gerechten.

Herkomst van vlees

De herkomst van het vlees krijgt van Jansen een belangrijke rol in de workshop. Jansen vertelt uitgebreid over de herkomst van alle gebruikte producten. Zo kunnen kookworkshops bijdragen aan de bewuste keuze en dat komt ten goede aan de slagers en hun prachtige producten.

Wil je meer weten over de culinaire activiteiten van Ruud Jansen? Lees het in vakblad Vlees+ editie 2. Nog geen abonnement? Abonneer nu via: www.vleesplus.nl/abonneren.

Altijd op de hoogte blijven?