Dag van de Slager XXL: 400 deelnemers

Logo Dag vd Slager 2014

Bijna 400 slagers doen deze week mee aan de Dag van de Slager XXL. De lustrumeditie van het evenement wordt gehouden van 11 tot en met 13 mei. Slagerijen in heel Nederland laten zichzelf en hun ambacht tijdens deze dagen zien aan hun klanten. Dat alles gebeurt binnen het thema van de dag ‘Kunst van de Slager’. Want wat de slager creëert, is kunst.

Eigen programma

Deelnemende slagers hebben voor de Dag van de Slager een eigen programma ontwikkeld. Dat kan zijn een open huis om een kijkje achter de schermen te nemen, of demonstraties en/of workshops die kunnen gaan van het uitbenen van een half dier tot het maken van verse worst en vleeswaren. Uiteraard zal er ook veel geproefd kunnen worden van slagerslekkernijen.

Receptenboekje

Tijdens de Dag van de Slager XXL ontvang je bij de deelnemende slagers een speciaal receptenboekje met recepten van culinair journalist Felix Wilbrink, kok en schrijver Ramon Beuk en kok, tv-maker en schrijver Pierre Wind. De juryvoorzitters van de drie KNS-vakwedstrijden de Grote Grillworsttest, Spareribs Trophy en Lekkerste Bal Gehakt van Nederland.

Reactie toevoegen