De nieuwe winkel van Slagerij Van Kemenade

29 november 2018

In hartje Asten staat Slagerij Van Kemenade. Peer van Kemenade is de vierde generatie in deze slagerij. Zijn ouders Hans en Helmie staan ook nog in de zaak, maar bouwen hun werkzaamheden af. Onlangs werd het winkelinterieur volledig vernieuwd.

Slagerij Van Kemenade

In Asten zijn nog twee andere slagers en vier supermarkten. Volgens vader Hans onderscheidt Slagerij Van Kemenade zich met traditionele grillproducten, balkenbrij, bloedworst en verse worst. "En we snijden bijna alles vers", vertelt hij. "Er ligt nooit voorgesneden biefstuk in de toonbank. De klant kan kiezen uit biefstuk van ossenhaas, kogel, lende, entrecote en Hollands.” 

Nieuw winkelinterieur

De winkel is sinds enkele weken nieuw ingericht door Koeltechnisch Buro Midden-Nederland. Het is een smalle diepe zaak. Doordat de lange toonbank een beetje schuin staat. Hierdoor hebben de klanten veel ruimte als ze binnenkomen en blijft er ook voldoende ruimte over voor het bedienend personeel.

Een flink deel van de nieuwe toonbank is gevuld met, veelal zelfgemaakte, vleeswaren. Peer: "We hebben ze ooit in een kast gehad, maar dat vonden we niks. In de toonbank kunnen klanten goed van dichtbij bekijken wat er is, het ligt er uitstekend gekoeld, en we snijden daar dus ook.”

Jongeren

Met de nieuwe winkel wil Peer zich meer richten op jongeren. "Maaltijdcomponenten lopen hier niet zo goed, maar ik wil er juist in deze nieuw ingerichte winkel mee uitbreiden omdat ik meer jeugd in de winkel wil. Ik heb iemand die filmpjes van gerechten op Facebook wil plaatsen. Ik wil met jongeren balkenbrij gaan maken en met bierliefhebbers bijvoorbeeld gerechten met speciaalbier en vlees. Of een BBQ-workshop voor jong en oud, noem maar op."

Meer weten over Peer van Kemenade en zijn slagerij? Lees dan de reportage in Vlees+, editie 6-2018. Deze verschijnt 30 november. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefexemplaren aan. 

 

Altijd op de hoogte blijven?