De nieuwste bbq-trends op Nationaal Barbecue-spektakel

Vlees+_Barbecue Spektakel

In het Brabantse Son vindt op 18 en 19 augustus het Nationaal Barbecue-spektakel plaats. Bezoekers kunnen van alles zien en proeven bij de verschillende stands, presentaties en workshops. Zondagmiddag nemen verschillende internationale topteams het tegen elkaar op bij de Open World Barbecue Association Nederlandse Barbecue Kampioenschappen.

De nieuwste trends

Het Nationaal Barbecue-spektakel speelt zich af op het terrein van het oude klooster La Sonnerie. Hier worden de nieuwste trends, zoals de PrimoGrill Demo auto, gedemonstreerd. Solina Netherlands is aanwezig met haar merken Apollo en de Smokey Bandit Pellet Smoker en toont wat er allemaal op barbecuegebied mogelijk is. Verschillende topkoks, zoals de Deense Henrik Hansen, staan in de stands en geven presentaties en workshops. Ook de Duits-Zweedse Jenny en Thomas van Wild Fire On Tour zijn met hun Big Green Egg Truck aanwezig.

Open WBQA Nederlandse Barbecue Kampioenschap

Op zondagmiddag 19 augustus vindt het Open World Barbecue Association Nederlandse Barbecue Kampioenschap plaats. Verschillende internationale teams gaan de strijd met elkaar aan. Dit kampioenschap wordt georganiseerd door de World Barbecue Association (WBQA). Deze Nederlandse stichting zet zich in voor het barbecueën in de breedste zin van het woord. Op zaterdag 18 augustus organiseert WBQA Nederland het jaarlijkse VIP Culinair Barbecuediner.

Er zijn vijf wedstrijdcategorieën. De eerste is vis, hiervoor werken de teams met verse, rauwe paling. De tweede categorie is kip. De teams gaan aan de slag met een standaardkip en de kruidenmengsels van Apollo. Voor de derde categorie bereiden ze varkensbuik met een sidedish met oesterzammen. De vierde categorie bestaat uit het bereiden van kalfsvlees. En tot slot de vijfde categorie is Chefs Choice dessert. Hier mogen de teams zelf bepalen wat voor dessert ze op de barbecue bereiden.

Nationaal Barbecue-spektakel

Het Nationaal Barbecue-spektakel vindt plaats op zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus bij La Sonnerie in Son. Meer informatie over de tijden en het programma staan op de website.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Keurslagerij Tholhuijsen is maar 10 maanden per jaar open

Keurslagerij Tholhuijsen is maar 10 maanden per jaar open

Keurslagerij Tholhuijsen in Renesse is een echte seizoenswinkel. In de zomer trekt de slager veel meer klanten. “We hebben daarom bewust de keus gemaakt om in januari en februari te sluiten”, zegt eigenaar Rob Tholhuijsen. Die maanden zijn de vaste klanten aangewezen op de supermarkt. Dit betekent dat Tholhuijsen zijn klanten...

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert een nieuw assortiment vlees voor op de barbecue, BBQ Start. Jord Althuizen, bekend van Smokey Goodness, ontwikkelde de bijpassende kruidenrubs.

Nieuw seizoen Baas BBQ

Nieuw seizoen Baas BBQ

Deze zomer gaat groothandel Makro weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland. In het nieuwe seizoen van ‘Baas BBQ’ strijden 15 teams in een afvalrace om de titel Baas BBQ.