De Sjroete Farm introduceert Grote Mannen Drumstick

30 april 2020

 

Bij de aanvang van het nieuwe barbecueseizoen brengt De Sjroete Farm uit het Limburgse Peel en Maas de Grote Mannen Drumstick op de markt. De drumstick is 20 cm lang en 7 cm breed en gemaakt van Caringa Cartier weidekalkoenen. Nieuw zijn ook de barbecueworsten van kalkoenvlees.

Met de nieuwe producten springt De Sjroete Farm in op de start van het nieuwe barbecueseizoen. Want ondanks de coronacrisis willen mensen nog steeds een goed stuk vlees op de barbecue. “De Grote Mannen Drumstick is een heerlijke voorgegaarde drumstick van kalkoen, met ca. 250 gram vlees per drumstick. Hiermee is het de grootste drumstick van Nederland”, aldus Ruud Bos, eigenaar van De Sjroete Farm. Daarnaast is er de nieuwe barbecueworst van kalkoenvlees. Beide producten zijn ontwikkeld door Slagerij Pinckaers in Maastricht.

Gezonde levensstijl

“Kalkoenvlees is mager, veelzijdig en heel smaakvol. Het past perfect in een gezonde levensstijl en biedt hierdoor ontzettend veel kansen”, legt Ruud Bos uit. Toch is kalkoenvlees op dit moment nog relatief onbekend bij zowel consumenten, slagerijen en horeca. De Sjroete Farm legt de lat hoog en wil hier verandering in gaan brengen. “Ons kalkoenvlees is van hoge kwaliteit, heel smaakvol en ontzettend veelzijdig. Daarbij is kalkoenvlees mager en zit het vol gezonde voedingsstoffen. Je kunt ook wel zeggen dat kalkoen het bourgondische alternatief voor kip is”, aldus Ruud.

Kalkoen wordt vaak gegeten bij feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen of van de barbecue, maar past ook in het alledaagse menu. De Sjroete Farm biedt een breed assortiment aan verse en verwerkte kalkoenproducten. Ruud: “We willen graag dat iedereen kan genieten van verantwoord Nederlands kalkoenvlees. Daarom zijn we volop aan de slag met het vergroten van onze verkrijgbaarheid. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.”

Bourgondische weidekalkoen

De Sjroete Farm is een initiatief van Ruud en Sabrina Bos. Samen met hun drie kinderen verzorgen ze al jarenlang gepassioneerd hun kalkoenen. Ze weten precies wanneer de dieren lekker in hun vel zitten. Deze passie en liefde voor het houden van kalkoenen heeft in het voorjaar van 2019 geleid tot ‘De Sjroete Farm’. Een eigentijdse kalkoenhouderij waar de passie voor het ambacht kalkoenhouden en de liefde voor de dieren centraal staat. “Wij laten onze kalkoenen van het ras Caringa Cartier vrij rondlopen in onze kruidenwei en noemen ze daarom met trots weidekalkoenen”, vertelt Ruud Bos. Caringa Cartier kalkoenen kenmerken zich door de chique zwarte veren en staan bekend om de unieke smaak van het vlees. “Bij De Sjroete Farm kunnen de kalkoenen rustig opgroeien en nieuwsgierig rondscharrelen. En natuurlijk worden ze door ons liefdevol verzorgd.”

Meer weten over De Sjroete Farm? Vlees+ bezocht eind 2019 hun kalkoenboerderij. Je leest het terug in Vlees+ 7-2019.  

Altijd op de hoogte blijven?