De Sjroete Farm presenteert luxe voorgegaarde kalkoenrollade

23 november 2020
Foto: Christiaan van Beemen

Speciaal voor de feestdagen brengt De Sjroete Farm een voorgegaarde kalkoenrollade. Het vlees is afkomstig van de Caringa Cartier weidekalkoenen, die het bedrijf houdt. Slager Jos Pinckaers ontwikkelde de rollade.

De voorgegaarde kalkoenrollade van De Sjroete Farm weegt ongeveer 700 gram en is voldoende voor een klein gezelschap, voor vier tot zes personen. Hiermee speelt De Sjroete Farm in op de huidige situatie, waarbij de kerstdagen voornamelijk in kleinere gezelschappen gevierd gaan worden. De voorgegaarde kalkoenrollade is eenvoudig en snel thuis te klaar te maken, in de braadpan, oven, airfryer, of sous vide.

Weidekalkoenen

Ruud en Sabrina Bos zijn de gezichten achter De Sjroete Farm. Op hun kalkoenhouderij staat de passie voor kalkoenhouden en de liefde voor de dieren centraal. “Onze kalkoenen lopen vrij rond in onze kruidenwei en daarom noemen we ze weidekalkoenen”, vertelt Ruud Bos. Caringa Cartier kalkoenen kenmerken zich door hun chique zwarte veren en staan bekend om de unieke smaak van het vlees. “Bij De Sjroete Farm kunnen de kalkoenen rustig opgroeien en rondscharrelen in de kruidenwei. En natuurlijk worden ze door ons liefdevol verzorgd.”

Kalkoenvlees is mager, veelzijdig, smaakvol en zit vol gezonde voedingsstoffen. Kalkoen wordt vaak gegeten tijdens feestelijke gelegenheden, maar past ook in het alledaagse menu en sluit aan bij een gezonde leefstijl. De Sjroete Farm biedt een breed assortiment verse en verwerkte kalkoenproducten

Meer weten over De Sjroete Farm? De redactie van Vlees+ bezocht deze kalkoenboerderij vorig jaar. Lees de reportage terug in Vlees+ 7-2019.

Altijd op de hoogte blijven?