“De vraag van particulieren is geëxplodeerd”

2 juni 2020 Xandra Veltman
Foto: Rookoven Nunspeet

Nu we aan huis gekluisterd zijn, biedt buiten eten een prettige afleiding. Zodra het even kan, gaat de barbecue aan. Nieuwe recepten en gerechten zijn daarbij zeer welkom. De slager kan helpen om origineel, lekker en voordelig te barbecueën en om daarbij een horeca-ervaring te evenaren. In het derde deel van deze rondvraag krijgt Chris Siebelink van Rookoven Nunspeet het woord.

Rookoven Nunspeet heeft een grote zaak met twee verdiepingen. Om precies te zijn: 2500m2 rook- en bbq-beleving, zegt bedrijfsleider Chris Siebelink. “We zitten in de voormalige coöperatieve meelfabriek. Op de begane grond is de complete winkel voor roken, barbecue en outdoor cooking. Dat gaat van apparatuur - zoals de GX-pro die veel door slagers wordt gebruikt - tot toebehoren als brandstof en kookgereedschap. Daar is het sinds de coronacrisis drukker dan ooit, terwijl we de maatregelen van het RIVM strak hanteren. Logisch eigenlijk, we zijn al vijftien jaar dé specialist. We hebben alle soorten rookkasten: voor beginners en professionals, houtgestookt en elektrisch. En we leveren alle soorten rookhout. Verder hebben we zo’n beetje alle soorten barbecues: van keramisch tot smokers, de Afrikaanse braai, Ofyr, noem maar op. En vergeet het outdoor cooking niet, inclusief rubs, pekels, sauzen en driepoten. Vanaf het moment dat iedereen thuis zit is de vraag van particulieren geëxplodeerd. Het is mooi weer. De vakanties gaan niet door, dus mensen hebben wat meer geld te besteden.

“De bovenverdieping met het experience center is nu gesloten. Normaal kunnen mensen daar alle soorten apparatuur uitproberen om te kijken wat ze het beste ligt. Er worden bedrijfsfeesten gegeven en we houden gewoonlijk elke zaterdag een barbecue- of rookdemonstratie. Daarnaast organiseren we evenementen, themadagen en workshops. Een van de laatste workshops was samen met de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Kort daarna hebben we alle activiteiten stilgelegd.”

Rookoven Nunspeet leverde al producten aan veel slagers in de buurt en is ter compensatie van de weggevallen activiteiten begonnen met een BBQ take-away voor particulieren. Mensen kunnen gerechten afhalen die al zijn bereid en ze kunnen de ambachtelijk gerookte zalm bestellen. Siebelink: “Juist nu zou ik slagers willen adviseren om eens te kiezen voor bijvoorbeeld een Ofyr in plaats van elektrische of gasbarbecues. En doe je dat nog niet, kies dan ook voor ambachtelijke en zelfgerookte producten. Ik ben ervan overtuigd dat consumenten geld uitgeven voor kwaliteit. Wij ondernemers moeten blijven denken in kansen en nooit in beperkingen. Er valt meestal weer iets nieuws te verzinnen.”

Dit is deel 3 van de rondvraag met het thema barbecue. Volgende week volgt deel 3. Lees hier deel 1 en deel 2 terug. Abonnees van Vlees+ lezen de complete rondvraag online of in Vlees+ 3-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?