Demonstraties 3D Food Printing tijdens de Horecava

byFlow Horecava

3D Food Printing is niet alleen meer een technologie van de toekomst. Tijdens de Horecava krijgen bezoekers de kans om zelf 3D Food Printing uit te proberen. ByFlow organiseert deze 3D Food Printing experience. De eerste 3D Food Printer van byFlow, “de Focus”, is sinds eind 2016 op de markt. De Horecava vindt plaats van 8 tot en met 11 januari in Amsterdam.

3D Food Printen

3D Food Printing is een innovatieve methode voor voedselbereiding. Van verse ingrediënten zoals groenten, vlees, zuivel, chocolade of snoep kunnen mooie 3D geprinte gerechten worden gemaakt. Met een 3D printer kan je vormen ontwerpen die niet met de hand of een mal kunnen worden gemaakt. De technologie draagt bij aan een geheel nieuwe ervaring van eten, maar ondersteunt ook de strijd tegen voedselverspilling en biedt oplossingen voor een gezond en persoonlijk dieet.

"Door de Focus 3D Printer te gebruiken, ben ik in staat om vormen te maken die anders niet mogelijk zouden zijn. Ik kan mijn gasten verrassen met een unieke ervaring die ook nog eens erg lekker is", zegt chef Jan Smink. Smink is winnaar van de Bocuse d'Or en werkzaam bij het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant De Librije.

3D Food Printing experience

Als ambassadeur van byFlow is Smink ook betrokken bij de Horecava. In het hart van het InnovationLAB gaan byFlow en Jan Smink bezoekers uitnodigen om aan de '3D Food Printing tafel' een volledige experience bij te wonen, Deze experience vindt vier keer per dag plaats gedurende het gehele evenement.

Geregistreerde deelnemers krijgen de kans om zelf de stappen van 3D Food Printing te doorlopen: Think. Design. Create. Eat. Met deze interactieve demonstraties wil byFlow aan foodprofessionals laten zien hoe gemakkelijk zij 3D Food Printers in hun keuken kunnen  gebruiken.

Verstegen Spices & Sauces

Naast de demonstratie doet byFlow samen met hun nieuwe partner Verstegen Spices & Sauces een speciale aankondiging op dinsdag 9 januari om 11.00. Verstegen is op de Horecava aanwezig als eerste leverancier van voorgevulde cartridges voor byFlow's Focus 3D Food Printer.

byFlow is een van de weinige bedrijven in de wereld, wiens 3D Food Printer actief wordt gebruikt door chef-koks, cateraars, chocolatiers en bakkerijen. Hun Nederlandse Reseller voor de bakkerij-industrie, Beko Techniek is ook aanwezig en laat de eindeloze mogelijkheden zien van 3D Food Printing voor onder andere Chocolade & Marsepein.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Verstegen lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

Verstegen lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

Verstegen Spices & Sauces lanceerde eetbare vullingen voor de 3D-foodprinter tijdens de Horecava. Dit gebeurt in samenwerking met ByFlow, producent van de foodprinter Focus. Op de Horecava krijgen bezoekers de mogelijkheid om de 3D-foodprinter zelf uit te proberen. De eerste vulling bestaat uit bietenpuree, kardemon, piment en knoflook, een puree...