Dierloos - Dirk-Jan Verdonk

12 december 2019

Tegenwoordig zijn het algemeen bekende begrippen: vegetarisme en veganisme. Toch werd het niet eten van vlees niet altijd als een optie gezien. In de zogenaamde ‘Gezondheidsleer voor ontwikkelden van alle standen van Nederland’, uitgegeven in 1879, zouden vegetariërs en veganisten “spoedig van honger omkomen”. In zijn boek ‘Dierloos’ neemt Dirk-Jan Verdonk, werkzaam bij het Nederlandse kantoor van World Animal Protection, de lezer mee door de tijd van het dierloos eten, startend in de 19e eeuw.

Waar komen de concepten vegetarisme en veganisme vandaan? Wie is ermee begonnen? En hoe werd het idee van uitsluitend plantaardig eten verspreid? Verdonk belicht zijn verhaal zowel vanuit een sociologisch als een geschiedkundig perspectief. Verder bevat het boek zwart-witfoto’s, een literatuuropgave en een personenregister. Verdonk schreef eerder ‘Het dierloze gerecht’ en ‘Dierenrechten’.

Dierloos van Dirk-Jan Verdonk is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Dierloos  | ISBN: 9789025310363 | Prijs: € 22,50

Altijd op de hoogte blijven?