Drie dagen Gastvrij Rotterdam in Ahoy

18 september 2017

Ahoy staat van 18 tot en met 20 september in het teken van Gastvrij Rotterdam. De horecabeurs trekt echter niet alleen exposanten en bezoekers uit deze stad, maar vanuit heel Nederland. Het is een kleinere versie van de Horecava, die altijd in januari in Amsterdam plaatsvindt.

Er was van alles te doen en te proeven: vis, vlees, brood, patisserie en natuurlijk bijpassende wijnen en andere (alcoholische) dranken. De hele dag waren er in de kookstudio workshops en demonstraties van chef-koks.

De grote foodbedrijven als Hanos en Bidfood waren er, de keukeninrichters, leveranciers en fabrikanten van keukenartikelen, ovens, fornuizen, barbecues, rijpingskasten etc. toonden hun nieuwste modellen.

Heel veel nieuwe producten waren er niet. Wel wat nieuwe bedrijfjes. Zo maken de mannen van Olijck worst van Heydehoeve varkensvlees met bier en whisky, onder het motto: bij goed eten hoort goed drinken.

Bieze foodservice heeft basissalades, waar de slager zelf allerlei vleeswaren en groente aan kan toevoegen. Wel nieuw zijn de kant-en-klare stoofpotjes met reeds gegaard vlees, waardoor ze een constante kwaliteit hebben.

In een samenwerkingsverband staan de stand van het Livar varkensvlees ('Erkend Regionaal Streekproduct') en familiebedrijf en begrip in Rotterdam, Treuren wild & gevogelte bij elkaar, met nog drie andere kleinere leveranciers, van groenten, brood en kaas. Een slimme opzet, die werkt omdat deze bedrijven dezelfde doelstelling hebben, van goede en eerlijke producten.

Pas rokerijspecialiteiten uit Tilburg staat bij de BHVC, de Bredase Horeca Vlees Centrale. De ham bij dit bedrijf wordt in hun eigengebouwde stenen rookschouw gerookt op eikenhout.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?