Droge worst van B&L met whisky

worst Brandt & Levie

Brandt & Levie lanceert hun nieuwste product: een droge worst waarvoor ze deze keer de krachten bundelen met het Schotse whiskymerk Laphroaig.

De worstenmakers van Brandt & Levie gebruiken de Laphroaig ‘Quarter Cask’ in de worst. Een peated single malt die rijpt op twee verschillende vaten. Dit resulteert in een uitgesproken whisky die zorgt voor een karakteristiek jodium, turfachtig en rokerig aroma in de worst.

Sinds 1815 distilleert Laphroaig whisky op het Schotse eiland Islay. Al hun whisky’s hebben een herkenbaar peated karakter. De peatiness ontstaat door het drogen van de gerst boven turfgestookte vuren. Die gerst vormt de basis van de Laphroaig whisky’s.

Regelmatig bundelt Brandt & Levie de krachten met mensen of merken die hen inspireren. Samen laten zij de creativiteit los in de Brandt & Levie keuken met als resultaat deze bijzondere worst. Eerder verschenen onder andere collabs met Jonnie Boer***, Joris Bijdendijk* en de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini. Deze bijzondere droge worsten met Laphroaig zijn vanaf heden tijdelijk in de winkels verkrijgbaar en te bestellen via de webshop van het bedrijf.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
De passie van Dario Cecchini

De passie van Dario Cecchini

De worstmakers van Brandt & Levie leerden het vak van de Italiaanse slager Dario Cecchine. Onlangs was hij in Nederland voor een lunch bij Brandt & Levie met zo'n vijftig slagers. Onder het genot van porchetta, één van Dario’s specialiteiten, spraken de slagers over de toekomst.

Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

De worstmakers van Brandt & Levie brengen een deels plantaardige knakworst op de markt. Deze worst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt. De andere twee derde is vlees, afkomstig van een goed gehouden varken.

Jasper Kooijmans nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie

Jasper Kooijmans nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie

Jasper Kooijmans is per 1 december aangesteld als de nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie worstmakers. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het versterken en uitbreiden van de positie van Brandt & Levie in Nederland en in het buitenland. Jasper Kooijmans Kooijmans heeft een lange staat van dienst in de food sector....