Droge worst van B&L met whisky

7 november 2019

Brandt & Levie lanceert hun nieuwste product: een droge worst waarvoor ze deze keer de krachten bundelen met het Schotse whiskymerk Laphroaig.

De worstenmakers van Brandt & Levie gebruiken de Laphroaig ‘Quarter Cask’ in de worst. Een peated single malt die rijpt op twee verschillende vaten. Dit resulteert in een uitgesproken whisky die zorgt voor een karakteristiek jodium, turfachtig en rokerig aroma in de worst.

Sinds 1815 distilleert Laphroaig whisky op het Schotse eiland Islay. Al hun whisky’s hebben een herkenbaar peated karakter. De peatiness ontstaat door het drogen van de gerst boven turfgestookte vuren. Die gerst vormt de basis van de Laphroaig whisky’s.

Regelmatig bundelt Brandt & Levie de krachten met mensen of merken die hen inspireren. Samen laten zij de creativiteit los in de Brandt & Levie keuken met als resultaat deze bijzondere worst. Eerder verschenen onder andere collabs met Jonnie Boer***, Joris Bijdendijk* en de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini. Deze bijzondere droge worsten met Laphroaig zijn vanaf heden tijdelijk in de winkels verkrijgbaar en te bestellen via de webshop van het bedrijf.

Altijd op de hoogte blijven?