Droge worsten met lokale jenever

12 mei 2017

De ambachtelijke Slagerij Ardenia in het Belgische Temse bestaat 62 jaar. Eigenaar slager Jean-Pierre Smet viert dit ook zijn 62e verjaardag. Daaom brengt hij in samenwerking met Toerisme Temse een nieuw streekproduct op de markt. Orginele droge worst in drie smaakvarianten.

Kaailopers droge worst

Alledrie de smaken zijn verbonden met Temse. De Kaailopers droge worst is inmiddels al een culinaire ontdekking. Deze worst is geparfumeerd met de Temsese Kaailopers-graanjenever. Het restaurant Wilford T gebruikt deze worst in een amuse. De andere smaken zijn de Temse Truffel, met witte zomertruffel en rode wijn, en Pietje Pikant, pittig gekruid met paprika en chilipeper. Volgens Smet zijn de drie worsten heel populair. "Ik heb tot zestig kilo klaar hangen en die gaan vlot de deur uit." zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

  •  
  •  
  •  

Altijd op de hoogte blijven?