Duck-to weer in handen van Tomassen BV

  •  

Tomassen Duck-To BV fuseerde in 2007 met Bangkok Ranch in Thailand, waarbij zij haar aandelen deels aan Navis Asia Funds en Rabo Capital verkocht. Hierbij bleef aandeelhouder G.J. Tomassen zelf mededeelnemer. In april 2010 heeft het bedrijf Tomassen Duck-To BV/Bangkok Ranch alle aandelen van Cherry Valley overgenomen zowel in de UK als in China.

Op 28 december 2012 is een overname, middels een management buy-out, door Tomassen B.V. afgerond in samenwerking met een aantal andere aandeelhouders.  Met deze overname  is Tomassen de grootste aandeelhouder geworden van zowel de bedrijven in Nederland als in Thailand. Cherry Valley UK en China zijn hiermee weer afgescheiden van Tomassen Duck-To BV / Bangkok Ranch en gaan verder onder de vlag van Navis en Rabo.

Tomassen Duck-To BV (NL) en Bangkok Ranch (TH) zijn gespecialiseerd in de productie van Pekingeend onder de naam Duck-To, Dalee en Canature. Het bedrijf slacht gezamenlijk ongeveer 20 miljoen eenden op jaarbasis. De diepgevroren rauwe en gebraden Pekingeenden vinden hun weg naar de (Aziatische-) groothandel wereldwijd. De totale organisatie telt ongeveer 2.100 werknemers.

Deze stap is belangrijk om de continuïteit van de Eendenhouderij in Nederland te waarborgen. De bedrijfsvoering blijft gelijk, maar de eindverantwoording komt hiermee weer in de handen van de familie Tomassen.

Reactie toevoegen