Duitse minister van Landbouw bij VanDrie Group tijdens IGW

VanDrie Group_IGW 2019

Bij de start van de Duitse beurs Internationale Grüne Woche (IGW) op 18 januari ontmoette de Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner haar Nederlandse collega Carola Schouten bij de VanDrie Group. Chef-kok Edgar Buhrs serveerde daarbij een hartig ontbijt met quiche en pralines van kalfswangetjes.

De IGW is een ontmoetingsplaats voor Nederlandse bestuurders, politici en het agro- en foodbedrijfsleven. Nederland is altijd prominent aanwezig op deze beurs, omdat Duitsland is een belangrijk afzetland voor veel
voedselproducenten is. "Dat geldt zeker voor de VanDrie Group", aldus Marijke Everts (Director Corporate Affairs). "Na Italië is Duitsland voor ons het grootste afzetland. We hebben het Duitse aandeel de laatste jaren zien groeien."

Kalfsvlees

De VanDrie Group voert gerichte campagnes voor hun kalfsvlees op de Duitse markt. Everts: "In onze Duitse campagnes bieden we zelf ontwikkelde recepten aan die inspiratie bieden voor buitengewone bereidingswijzen van kalfsvlees. Wij willen dat niet alleen traditionele vleesdelen aandacht krijgen. Alles benutten van een kalf is onze inzet. Van neus tot staart kun je heerlijke gerechten maken."

Deze strategie van VanDrie past binnen de visie ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’ die minister Schouten in september vorig jaar naar buiten bracht. Een van de thema’s binnen deze visie is kringlooplandbouw. Kringlooplandbouw is een systeem waarin niets verspild wordt en waar reststromen maximaal worden ingezet. Dit thema staat centraal op het Holland Paviljoen op de IGW. 

Marijke Everts vindt dat Nederlandse kalversector goed past binnen de visie van minister Schouten. "Niets van een kalf gaat verloren. Alles krijgt een duurzame bestemming. Is het niet voor humane consumptie, dan vind je het wel terug in bijvoorbeeld de leersector, humane medicatie, diervoeding, snoepgoed, make-up en verzorgingsmiddelen."

VanDrie Group

De VanDrie Group bestaat uit meer dan 25 bedrijven. Alle producten en processen van de groep vallen onder het Safety Guard kwaliteitssysteem. Dit systeem borgt de volledige traceerbaarheid bij de naleving op het gebied van voedselveiligheid en dierenwelzijn.

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Nederlands kalfsvlees op Frans foodfestival

Nederlands kalfsvlees op Frans foodfestival

Het foodfestival Omnivore in Parijs is een platform voor de nieuwe generatie topchefs en de moderne cuisine. De editie van 2019 zit er weer op. Van 10 tot en met 12 maart lieten chefs, boeren, wijnmakers en sommeliers hun visie op toekomst zien. VanDrie Group is partner van dit evenement.  "Begrijp en respecteer de wortels om de toekomst...

Eerste Nederlandse kalfsvlees onderweg naar China

Eerste Nederlandse kalfsvlees onderweg naar China

Na ruim 17 jaar onderhandelen is de Chinese markt eindelijk geopend voor Nederlands kalfsvlees. De dochterorganisatie van de VanDrie Group, Ekro, heeft als eerste Europese kalverslachterij goedkeuring gekregen om kalfsvleesproducten naar China te mogen exporteren. Deze week wordt de eerste bestelling naar China verscheept, aldus VanDrie Group. Lange...

Chinezen gaan Hollands kalfsvlees eten

Chinezen gaan Hollands kalfsvlees eten

Het kostte 15 jaar onderhandelen. Zo lang duurde het voor de Nederlandse kalfsvleessector toegang kon verwerven tot de Chinese markt. "We wachten op inspectie door de Chinezen van onze bedrijven in Nederland," zegt directeur Henny Swinkels van VanDrie Group in het FD. "Daarna kan het snel gaan. We beginnen met kalfsvlees, maar willen later...