Eerste handelsmissie Bord Bia naar exportmarkt Nederland

Handelsmissie Bord Bia

Op 19 november openden de Ierse minister Michael Creed van Landbouw, Voedsel en Visserij en Tara McCarthy, CEO van Ierse voedingsmiddelenorganisatie Bord Bia het nieuwe kantoor van de organisatie op Schiphol. Creed bezocht Nederland als onderdeel van de eerste handelsmissie van Bord Bia.

Met deze handelsmissie wil Bord Bia met Nederlandse afnemers en partners in de productieketen in contact komen en de relaties met Nederland als exportmarkt verder uitbouwen en versterken. Met name vanwege vanwege de aankomende Brexit en de groeiende zuivelsector. Creed: ”Nederland blijft een bijzonder belangrijke exportmarkt voor Ierland. In de context van de Brexit komt het belang van groeiende export op grote continentale EU-markten meer naar voren. De groei van de export in de afgelopen vijf jaar illustreert het succes tot nu toe van onze strategie voor marktdiversificatie.”

Na het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is Nederland de grootste afzetmarkt voor Ierland. Geschat wordt dat Nederland tegen 2025 € 1 miljard exportinkomsten oplevert voor de Ierse voedingsmiddelenindustrie. De afgelopen vijf jaar nam Nederland 16 procent van alle Ierse agrifood-export voor zijn rekening. Nederland is vooral een belangrijke markt voor Ierse zuivel en vlees.

Vanwege het toenemende belang van de Nederlandse markt breidde Bord Bia het kantoor uit. Hiermee hoopt de organisatie de groei van Ierse export naar Nederland te stimuleren. Het kantoor is onderdeel van een netwerk van veertien Bord Bia-kantoren over de hele wereld, die inzichten en marktgegevens verzamelen, en zakelijke leads genereren ten behoeve van Ierse voedingsmiddelenexporteurs op hun internationale markten. Jaarlijks zijn er diverse consumentencampagnes in Nederland om Iers rundvlees te promoten

Naast de opening van het Bord Bia-kantoor en de groeiambities richt Bord Bia zich op thema’s zoals duurzaamheid, dierenwelzijn, milieu en gezondheid Bord Bia brengt onder de noemer Origin Green, het Ierse duurzaamheidsprogramma

 

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Hightech veehouderij in natuurgebied

Hightech veehouderij in natuurgebied

Boer Geert Meersschaert en zijn vrouw Kris van Royen produceren ‘présalé’-rundvlees dat ze zelf verkopen. Het vlees komt van runderen die de helft van het jaar grazen in het natuurgebied van het Verdronken land van Saeftinghe in Zeeuws-Vlaanderen. Op hun bedrijf gaat hightech-veehouderij hand in hand met natuurlijke begrazing.

Goed vlees van melkkoeien

Goed vlees van melkkoeien

Vaak gaan oude melkkoeien die onvoldoende melk produceren rechtstreeks naar het slachthuis. Het vlees van deze koeien is van lage kwalitatief en wordt meestal gebruikt voor gehakt en hamburgers. Bij Heijdra Vleesvee doen ze dit anders. Zij kopen oude melkkoeien en geven de dieren de tijd om eerst tot rust te komen. Het resultaat? Kwalitatief goed vlees.

Zandbergen World’s Finest Meat exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company

Zandbergen World’s Finest Meat exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company

Zandbergen World’s Finest Meat wordt de exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company (AACo) voor continentaal Europa. Zandbergen gaat de distributie verzorgen voor de merken Darling Downs en Kobe Cuisine.