Eerste handelsmissie Bord Bia naar exportmarkt Nederland

27 november 2019

Op 19 november openden de Ierse minister Michael Creed van Landbouw, Voedsel en Visserij en Tara McCarthy, CEO van Ierse voedingsmiddelenorganisatie Bord Bia het nieuwe kantoor van de organisatie op Schiphol. Creed bezocht Nederland als onderdeel van de eerste handelsmissie van Bord Bia.

Met deze handelsmissie wil Bord Bia met Nederlandse afnemers en partners in de productieketen in contact komen en de relaties met Nederland als exportmarkt verder uitbouwen en versterken. Met name vanwege vanwege de aankomende Brexit en de groeiende zuivelsector. Creed: ”Nederland blijft een bijzonder belangrijke exportmarkt voor Ierland. In de context van de Brexit komt het belang van groeiende export op grote continentale EU-markten meer naar voren. De groei van de export in de afgelopen vijf jaar illustreert het succes tot nu toe van onze strategie voor marktdiversificatie.”

Na het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is Nederland de grootste afzetmarkt voor Ierland. Geschat wordt dat Nederland tegen 2025 € 1 miljard exportinkomsten oplevert voor de Ierse voedingsmiddelenindustrie. De afgelopen vijf jaar nam Nederland 16 procent van alle Ierse agrifood-export voor zijn rekening. Nederland is vooral een belangrijke markt voor Ierse zuivel en vlees.

Vanwege het toenemende belang van de Nederlandse markt breidde Bord Bia het kantoor uit. Hiermee hoopt de organisatie de groei van Ierse export naar Nederland te stimuleren. Het kantoor is onderdeel van een netwerk van veertien Bord Bia-kantoren over de hele wereld, die inzichten en marktgegevens verzamelen, en zakelijke leads genereren ten behoeve van Ierse voedingsmiddelenexporteurs op hun internationale markten. Jaarlijks zijn er diverse consumentencampagnes in Nederland om Iers rundvlees te promoten

Naast de opening van het Bord Bia-kantoor en de groeiambities richt Bord Bia zich op thema’s zoals duurzaamheid, dierenwelzijn, milieu en gezondheid Bord Bia brengt onder de noemer Origin Green, het Ierse duurzaamheidsprogramma

 

 

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?