Eerste intakes Meestertitels Slagersbranche

27 januari 2017

De officiële aftrap van de Stichting Meestertitels Slagersbranche vond op 26 januari plaats. Dat gebeurde met het bestuur, Commissie Meesterproef, beoordelaars en secretariaat van de stichting. De stichting organiseert de meesterproef, waarmee de titel Meesterslager behaald kan worden. Ook onderhoudt de stichting deze titels.

De eerste intakes zijn inmiddels aan de gang. Op basis van deze intake worden die kandidaten geselecteerd die beschikken over de benodigde kennis, competenties en ervaring om de meesterproef uit te voeren. Na de intake start de kandidaat zijn of haar meesterproef. Elke kandidaat doorloopt tijdens de meesterproef een uitgebreid programma van theoretische en praktijkopdrachten. Indien een kandidaat de meesterproef excellent heeft afgelegd, is het voeren van de titel branche erkende meesterslager de bekroning.

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Meestertitels Slagersbranche wordt gevormd door: Wim van den Brink van de KNS namens de werkgevers en Wilma Daams – Van Geyn namens de vakbonden. Het bestuur wordt te zijner tijd uitgebreid met een branche erkende meesterslager.

Commissie Meesterproef

De rol van de Commissie Meesterproef is het bewaken van het proces en kwaliteit tijdens elke meesterproef. Daarnaast vindt de besluitvorming bij de commissie plaats over het wel of niet toekennen van de meestertitel aan kandidaten die hun meesterproef hebben afgelegd. De Commissie Meesterproef bestaat uit: Ad Bergwerff, KNS-voorzitter en eigenaar Bergwerff’s Slagerijen, Gjalt Landman, voormalig Beleidsmedewerker Examinering/Certificering bij SVO vakopleiding food en Esther Murre, CINOP (opleidingsadviesbureau dat betrokken is geweest bij opzet en ontwikkeling inhoud meesterproef branche erkende meesterslager).

Altijd op de hoogte blijven?