Eigen keurmerk voor wild

Vlees+_Keurmerk Echt Wild

Peter Klosse, lector gastronomie en voorzitter van stichting in oprichting Keurmerk Echt Wild, maakte 8 oktober bekend dat wild binnenkort een eigen keurmerk krijgt. Dit gebeurde tijdens de Food Professional Day in Wageningen. Deze dag voor professionals uit de horeca stond in het teken van wild.

Keurmerk Echt Wild

Het keurmerk moet wild vlees duidelijk onderscheiden van andere producten. Zowel het publiek als de keten heeft hier behoefte aan. Uit onderzoek van marketingbureau Zest blijkt dat 67 procent van de Nederlanders het belangrijk vindt dat wild uit de vrije natuur herkenbaar is door bijvoorbeeld een keurmerk. Een ander onderzoek, van studenten van Hotel Management School Maastricht liet zien dat 73% van de respondenten de toegevoegde waarde van een wildkeurmerk ziet.

Stichting Keurmerk Echt Wild

De stichting Keurmerk Echt Wild gaat het keurmerk uitgeven. Naast voorzitter Peter Klosse zijn ook Thomas van Meel, directeur van wildverwerkingsbedrijf Pieter van Meel en zonen, en Laurens Hoedemaker, directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging bij de stichting betrokken. Het keurmerk wordt gegeven aan bedrijven en personen die volgens de richtlijnen van het NVWA wild in de keten. De herkomst van het wild moet traceerbaar zijn.

Om het draagvlak zo groot mogelijk te maken vraagt de stichting verschillende marktpartijen om input te geven over de criteria. Zij worden deels benaderd, maar kunnen ook zelf hun input geven via info@echtwild.nl. De stichting wil het keurmerk dit jaar operationaliseren.

  • https://www.youtube.com/watch?v=g-mok1-TeBs&feature=youtu.be
  •  
  •  
Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Poelier Pieter van Meel verkoopt hert uit Oostvaardersplassen

Poelier Pieter van Meel verkoopt hert uit Oostvaardersplassen

Er was de afgelopen weken veel over te doen, het afschieten van 1800 edelherten in het natuurgebied de Oostvaardersplassen. De afgeschoten herten komen terecht bij de Amsterdamse wild- en gevogelte groothandel Pieter van Meel. Hij gaat het vlees dat voor consumptie geschikt is verwerken en verkopen. Staatsbosbeheer begon in oktober met de openbare...

SVO biedt masterclasses voor studenten

SVO biedt masterclasses voor studenten

Studenten van SVO vakopleiding food kunnen iedere laatste woensdag van de maand een masterclass volgen om hun kennis te verbreden. Op deze manier biedt SVO studenten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Studenten maken niet alleen kennis met een expert, maar kunnen ook netwerken met vakgenoten. De bijeenkomsten zijn niet alleen toegankelijk...

RCC tikt Wakker Dier op de vingers

RCC tikt Wakker Dier op de vingers

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft Wakker Dier op de vingers getikt voor de eet-geen-dierendag campagne. De commissie noemt de claim van deze campagne, dat als 'iedereen nou een dag geen vlees eet, dat je dan 500.000 dieren spaart', misleidend en oneerlijk. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) diende de klacht in bij de RCC. "Goed,...