Enthousiasmeren jonge slagers met YouTube kanaal

27 november 2018

Jongeren zijn tegenwoordig vooral op het internet te vinden. Het televisieprogramma ‘Van Slager tot Chef’ speelt hier op in en heeft nu een nieuwe vorm aangenomen: een YouTube kanaal.

‘Van Slager tot Chef’ was drie seizoenen op RTL4 te zien. In het programma gingen jonge slagersleerlingen de strijd met elkaar aan. De doelstelling van het programma is om jongeren te enthousiasmeren om voor het vak te kiezen.

Drie formats

Alle oude afleveringen komen op het YouTube kanaal en er komen elke week nieuwe video’s bij. Er zijn drie formats die op het kanaal komen. Eén format is: ‘Ik ben Slager’. Dit format volgt jonge en enthousiaste slagers tijdens hun werkzaamheden in de slagerij. Door dit te doen zien de kijkers hoe het leven van de verschillende jonge slagers er uit ziet.

Een ander format heet ‘De Smaakbibliotheek’. Hier moeten jonge slagersleerlingen geblinddoekt kruiden raden. Als ze hebben geraden doen ze hun blinddoek af en liggen er drie voorwerpen voor hen. De slagersleerlingen moeten vertellen waarmee zij de voorwerpen associëren. Op deze manier leren de leerlingen en de kijkers op een humoristische en educatieve manier over het slagersvak.

Het laatste format heet ‘Tips & Tools’. In deze video’s geeft een slager tips en tricks op het gebied van bijvoorbeeld snijden en uitbenen. Ook legt hij dingen uit over veiligheid, hygiëne, efficiency en het gebruik en onderhoud van het juiste gereedschap. Dit alles komt op een geheel vernieuwde website met het onderliggende YouTube kanaal.

Donderdag 29 november gaat het YouTube kanaal ‘Van Slager tot Chef’ van start en staan er wekelijks nieuwe video's online. U kunt zich hier alvast abonneren op het kanaal.

 

Altijd op de hoogte blijven?