Espera organiseert een live ronde tafel discussie

Op 19 januari organiseert Espera een ronde tafel discussie. Deze wordt live uitgezonden vanuit Studio 47 in Duisburg, Duitsland. Espera is een fabrikant van geavanceerde weeg-, uitprijs- en etiketteersystemen. De machines van Espera worden gebruikt in de foodindustrie bij industriële verpakkers van verse levensmiddelen zoals vlees, kip, vis, kaas, maaltijden, brood, groente en fruit.

Tijdens deze online activiteit heeft Espera een tv-studio afgehuurd op 19 januari 2022, waarbij vier vooraanstaande sprekers actief in de foodbranche uitgenodigd zijn om live een discussie te voeren. Het evenement duurt ongeveer 45 minuten en de mensen kunnen vanuit thuis de discussie tussen de deskundigen volgen.

De onderwerpen die tijdens deze live discussie aan bod komen zijn: uitdagingen in de producerende voedingsindustrie, voordelen van automatisering en digitalisering in de voedselproductie, end-ofline machinetrends en toonaangevende technologieën en als laatste duurzame verpakkingen.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Gist vervangt de koe als eiwitbron

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Verreweg de meeste eiwitten halen we uit dierlijk voedsel. Maar vanuit duurzaamheidsoverwegingen zoeken consumenten steeds vaker naar vervangende eiwitbronnen. Alternatieven voor vlees worden populairder, maar de verbouwing van soja, de basis van veel van deze alternatieven, blijkt ook geen klimaatwalhalla op te leveren. Welke andere mogelijkheden zijn...

Hamletz is Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019

Hamletz is Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019

Het duurzame varkensvleesmerk Hamletz won donderdag 28 maart de 24e editie van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Annechien, Menno, Detmer en Lizeth ten Have mogen zich Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019 noemen. Zij kregen van juryvoorzitter Marc Calon in De Basiliek in Veenendaal de hoofdprijs uitgereikt, een cheque ter waarde van 12.500 euro.

Plastic

Wij gebruiken met z’n allen teveel. Teveel fossiele brandstof, water, eten, stroom, materiaal, ons lichaam, de natuur, het regenwoud, de mobiele telefoon, zout, suiker, E-nummers, vlees en ga zo maar door. Kan het niet wat minder? Helaas begint een beter milieu nog steeds bij de buren. Toch zijn er genoeg mensen die er alles aan doen om een steentje bij te dragen en een stap in de goede richting te zetten. Het woord is nog steeds ‘duurzaamheid’, wat best een lastig woord is, zeker het eerste gedeelte daar staat ‘duur’ en dat is het vaak ook wel. Duur; door de massaproductie...