Fairbeleg brengt vegetarisch broodbeleg op de markt

20 maart 2019

Juli 2018 lanceerde Offerman het nieuwe merk Fairbeleg met een assortiment van vleeswaren, kaas en smeerbaar broodbeleg in portieverpakking. Hier wordt nu vegetarische filet americain aan toegevoegd. 

De vegetarische filet americain is gemaakt op basis van zuivel. De smaak en bite is volgens de makers vergelijkbaar met de vleesvariant. De spread is rijk aan ijzer, 100% vegetarisch en kan daardoor ook gegeten worden door mensen met een verminderde weerstand en zwangere vrouwen. 

André Vleemingh, Commercieel Manager Foodservice: “Met de lancering van vegetarisch broodbeleg zetten we een belangrijke stap op onze weg naar een nog duurzamer aanbod hartig broodbeleg.”

Offerman vindt het tegengaan van verspilling belangrijk. Slim omgaan met voedsel en verpakkingen ziet de leverancier van vleeswaren, kaas en smeerbaar broodbeleg ook als zijn verantwoordelijkheid. Om voedselverspilling tegen te gaan, wordt de vegetarische Filet Americain aangeboden in een portieverpakking van 35 gram. Dat is voldoende voor het beleggen van één boterham.

Offerman

Offerman is onderdeel van het Belgische Ter Beke, gespecialiseerd in de productie en verkoop van fijne vleeswaren en vers bereide gerechten. De groep beschikt over twaalf industriële vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk en telt ongeveer 2.600 medewerkers. Ter Beke realiseerde in 2018 een omzet van EUR 680,5 miljoen.

In december 2017 nam Ter Beke de business unit Fresh over van Zwanenberg Food Group. Sindsdien gaat de business Unit binnen Ter Beke zelfstandig verder onder de naam Offerman. Offerman is actief in de retail en in het out-of-homesegment, waar ze een breed assortiment hartig beleg verkopen met onder andere de merken FairBeleg en Kraak-Vers.

Altijd op de hoogte blijven?