Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2019

Winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2019 (foto: KNS)

Meer dan 80 slagers schreven zich in voor de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte 10 september tien finalisten bekend. Op 30 september wordt bekend welke slager dit jaar de Lekkerste Bal Gehakt maakt. 

In 2019 won Jean-Pierre Jongmans van Keurslager Jongmans deze KNS-Vakwedstrijd. Dit jaar zit hij in de jury. Samen met juryvoorzitter en branche erkende meesterslager Wouter van de Veen, en Hans de Goeij van Traiteurslagerij de Goeij en Marloes Hartkamp van Buurman Vleesch & Vis, beide keurmeesters vanuit Stichting Expertisecentrum voor het Slagersambacht. Zij keurden alle ingezonden ballen op onder andere smaak, geur, samenstelling en bewerking.

Tien finalisten

Ondanks de verschillende samenstellingen van de gehaktballen, zowel in structuur als in smaak, lukte het de jury om tien finalisten te selecteren. Dit zijn:

  • Slagerij & Traiteur Beerens te Best
  • Keurslagerij Tim Janssen te Groesbeek
  • Slagerij Smit te Ternaard
  • Slagerij & Traiteur Koen van Vugt te Drunen
  • Keurslagerij van Hest te Goirle
  • Slagerij De Groene Weg te Deventer
  • Keurslagerij van Strien te 's-Gravenmoer
  • Keurslager Frank & Marleen van der Zande te Halsteren
  • Slagerij Stefan Haak te Capelle a/d IJssel
  • Keurslagerij de Jong te Gilze

Op 30 september wordt de winnaar bekend gemaakt. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dat dit jaar online. 

KNS-vakwedstrijd

De Lekkerste Bal Gehakt is een van de drie vakwedstrijden die KNS jaarlijks organiseert. De andere zijn de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy. De Grote Grillworsttest werd dit jaar gewonnen door Slagerij de Bruin. De Spareribs Trophy ging vanwege de coronamaatregelen niet door.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Komkommertijd

Komkommertijd

Vaak is de vakantieperiode een beetje slappe tijd. Of eigenlijk zou ik nu moeten zeggen ‘was’. Bedrijven en scholen gingen dicht en veel vaste klanten gingen op vakantie. Het was dan ook beslist niet ongebruikelijk dat de slagerij een paar weken dichtging.

‘Ook jongeren weten mijn slagerij te vinden’

‘Ook jongeren weten mijn slagerij te vinden’

Twee jaar geleden haalde Alex van Deursen zijn slagersdiploma’s bij SVO vakopleiding food en een jaar daarna opende hij al zijn eigen slagerij: Keurslager Meat Monkey in Cuijk. Eindelijk kan de ondernemer zijn vernieuwende ideeën in de praktijk brengen. De coronamaanden is Meat Monkey relatief goed doorgekomen. “Ik wil vooral vooruitstrevend blijven.”

Dubbel

Dubbel

Op sommige dagen voelt het zo dubbel. Gewoon je werk doen terwijl de wereld onder een pandemie gebukt gaat. Geen kus voor mijn moeder, wel bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen, van wie ik een groot deel niet ken.