Finalisten Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend

Vlees+_Lekkerste Bal Gehakt 2018

Op 4 oktober vond de eerste keuring van de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt plaats. Aan het einde van de dag maakte de jury de tien finalisten bekend. Dit gebeurde nadat de juryleden alle 73 inzendingen hadden gekeurd op onder andere smaak, geur, samenstelling en bewerking.

De jury bestond dit jaar uit de winnaar van 2017 Marco Jurriëns van Keurslager Horst, branche erkende meesterslager Wouter van der Veen en tv-chef Sandra Ysbrandy. Volgens de jury liep de samenstelling van de inzendingen nogal uiteen op het gebied van structuur en smaak,.maar lukte het wel om unaniem tien finalisten te selecteren.

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt

  • De volgende tien slagers gaan door naar de finalekeuring:
  • Slagerij Christiaanse, Leidschendam
  • Specialiteiten Slagerij J. Hemmen, Onstwedde
  • Keurslagerij Van Hest, Goirle
  • Kwaliteitsslagerij Jos Huisman, Deventer
  • Keurslager Jongmans, Klundert
  • Slagerij Smit, Ternaard
  • Keurslagerij Marco van Strien, 's Gravenmoer
  • Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel
  • Slagerij C. Verhoef, Almere Haven
  • Keurslagerij M. van de Weg, Genemuiden

Finale

De finalekeuring vindt plaats op 25 oktober. Dan keurt de vakjury opnieuw de gehaktballen van deze slagers. Voor die datum krijgen de slagers ook bezoek van een mystery-shopper. Tijdens de Slavakto wordt op 6 november bekend gemaakt welke slager de Lekkerste Bal Gehakt maakt.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Naturli Foods lanceert plantaardig gehakt in Nederland

Naturli Foods lanceert plantaardig gehakt in Nederland

Het Deense Naturli Foods lanceert medio januari in 650 Albert Heijn-winkels in Nederland haar 100 procent plantaardige gehakt. Ook komen de plantaardige burgers van het merk in de schappen van de supermarkt te liggen. Begin 2018 bracht Naturli Foods het plantaardige gehakt succesvol op de Deense markt. Het bedrijf hoopt ook in Nederland in te...

Ondernemersacademie Food geopend

Ondernemersacademie Food geopend

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer verrichtte maandag 26 november de officiële opening van de Ondernemersacademie Food in Houten. Deze gloednieuwe opleiding heeft tot doel om (zij-­)instromers, die kiezen voor het ondernemerschap, op te leiden. De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding...

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

Half november valt het besluit over de btw-verhoging. Gaat het lage btw-tarief omhoog van 6 naar 8 procent? Hoewel KNS hoopt dat dit plan het niet haalt, adviseert de organisatie slagers om zich op deze btw-verhoging voor te bereiden. De KNS wil het lage btw-tarief handhaven omdat voeding een primaire levensbehoefte is. Op de website staat te lezen:...