Finalisten Spareribs Trophy 2018

Spareribs Trophy 2017

De eerste ronde van de Spareribs Throphy zit erop. Donderdag 31 vond de eerste keuring plaats bij SVO vakopleiding locatie Rijswijk. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte de tien finalisten bekend. Zij gaan door naar de finalekeuring op 14 juni.

Finalisten

De vakjury bestond dit jaar uit oud-winnaar en slager Peter van den Broek, SVO-docent Rinus de Rijder en juryvoorzitter Jord Althuizen. Bij de keuring letten zij op geur, smaak, samenstelling en bewerking. Zij bepaalden dat de volgende tien slagers doorgaan naar de finale:

  • Keurslager Beverdam, Rijssen
  • Vleeschmeester, Hendrik Ido Ambacht
  • Keurslagerij Muilwijk, Ameide
  • Keurslagerij Koen van Vugt, Drunen
  • Keurslager Horst, Epe
  • Keurslagerij William Hermanussen, Overasselt
  • Slagerij Beerens, Eindhoven
  • Keurslager Marco van Strien, 's-Gravenmoer
  • Slagerij van Tilburg, Sliedrecht
  • Ambachtelijke Dorpsslagerij, Amersfoort

Spareribs Trophy 2018

De spareribs van de tien finalisten worden op 14 juni nogmaals gekeurd door de vakjury. Ook krijgen de finalisten een bezoekje van een mysterieshopper. Tijdens het KNS Inspiratiecongres op 25 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

In de voorgaande jaren wisten de winnaar hun bekroningen om te zetten een grotere naamsbekendheid. Dit leidde tot een verhoging van de omzet. Vanuit KNS krijgen de winnaar en alle andere finalisten publicitaire aandacht. Daarnaast adviseert de KNS desgewenst de deelnemers bij mediacontacten en reclamecampagnes om de behaalde resultaten bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Vakwedstrijden KNS

De Spareribs Trophy is een van de drie vakwedstrijden die de KNS jaarlijks organiseert. De andere twee zijn De Grote Grillworst Test en De Lekkerste Gehaktbal. De finale van De Lekkerste Gehaktbal vindt plaats tijdens de Slavakto. Slagers kunnen zich voor deze vakwedstrijden inschrijven op de website van KNS.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Slagers kunnen zich tot en met 9 februari aanmelden voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau. De keuringen van de ingezonden producten vinden plaats op 16 en 17 februari. De winnaars van de internationale, nationale en rubrieksprijzen worden op 6 april bekend gemaakt tijdens een...

Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Van 13 tot en met 18 mei 2019 kunnen slagers weer het ambacht, de creativiteit en veelzijdigheid van hun vak laten zien tijdens de Week van de Slager. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo heeft het evenement ook een nieuw thema: 'een verrassend veelzijdig vak’. Slagersvak en ambacht Het doel van de Week van Slager is hetzelfde als vorig jaar...

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Ieder jaar organiseert de KNS de Grote Grillworsttest. Slagers en worstenmakers kunnen zich weer inschrijven voor deze vakwedstrijd. Vorig jaar won Keurslager Braamskamp uit Rolde deze wedstrijd. Vanwege de winst zit slager Han Braamskamp dit jaar in de jury. Samen met tv kok en worstliefhebber Hugo Kennis en Nathan Burggraaf, gecertificeerd...