Flexitariër eet nog steeds vlees

Vlees_Steak_Pixabay

Foto: Pixabay

De afgelopen 10 jaar groeide het aantal flexitariërs in Nederland. Van 14 procent in 2011 naar 43 procent in 2019. De vleesconsumptie laat een ander beeld zien. Nederlanders gingen 2 kilo minder vlees eten. Dat meldt de Volkskrant in het opiniestruk 'De flexitariër eet nog graag z’n bal gehakt'.

Volgens cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) consumeerden Nederlanders in 2010 zo'n 78 kilo vlees per persoon. In 2017 was dit gemiddeld 76 kilo. Wereldwijd is het gemiddelde 43 kilo. Daar zit Nederland dus ver boven, aldus de Volkskrant. 

En dat terwijl meer dan de helft van de Nederlanders zegt minder vlees eten belangrijk te vinden. Bijna een kwart van de flexitariërs eet nog steeds 5 dagen per week vlees en sommigen zelfs dagelijks. De Volkskrant stelt dan ook de vraag de toename van het aantal flexitariërs "een verschuiving in vleesconsumptie is, of vooral in zelfbeeld en mores."

Lees hier het artikel in de Volkskrant.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Barbecueseizoen op volle toeren

Barbecueseizoen op volle toeren

Nu we aan huis gekluisterd zijn, biedt buiten eten een prettige afleiding. Zodra het even kan, gaat de barbecue aan. Nieuwe recepten en gerechten zijn daarbij zeer welkom. De slager kan helpen om origineel, lekker en voordelig te barbecueën en om daarbij een horeca-ervaring te evenaren.

De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De vleesweters noemen ze zichzelf. Bij Slagerij Van der Meer uit Castricum staan puur vlees en ambacht centraal. Met workshops en het actief aanbieden van vergeten vlees etaleert eigenaar Joost van der Meer zijn vakkennis. “We willen laten zien dat we echte slagers zijn.”

Avo inspireert slagers met streetfood, vegan & BBQ

Avo inspireert slagers met streetfood, vegan & BBQ

Voor de derde keer organiseerden Ron Kuipers en Martijn Lelsz een AVO-seminar – ditmaal over streetfood, veganistische producten en bbq’s. Zowel ambachtelijke slagers, groothandelaren als de industrie waren vertegenwoordigd op 3 en 4 maart in de fabriek in Osnabrück.