Flexitariër eet nog steeds vlees

Vlees_Steak_Pixabay

Foto: Pixabay

De afgelopen 10 jaar groeide het aantal flexitariërs in Nederland. Van 14 procent in 2011 naar 43 procent in 2019. De vleesconsumptie laat een ander beeld zien. Nederlanders gingen 2 kilo minder vlees eten. Dat meldt de Volkskrant in het opiniestruk 'De flexitariër eet nog graag z’n bal gehakt'.

Volgens cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) consumeerden Nederlanders in 2010 zo'n 78 kilo vlees per persoon. In 2017 was dit gemiddeld 76 kilo. Wereldwijd is het gemiddelde 43 kilo. Daar zit Nederland dus ver boven, aldus de Volkskrant. 

En dat terwijl meer dan de helft van de Nederlanders zegt minder vlees eten belangrijk te vinden. Bijna een kwart van de flexitariërs eet nog steeds 5 dagen per week vlees en sommigen zelfs dagelijks. De Volkskrant stelt dan ook de vraag de toename van het aantal flexitariërs "een verschuiving in vleesconsumptie is, of vooral in zelfbeeld en mores."

Lees hier het artikel in de Volkskrant.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Europese bescherming voor vlees van Vlaams rood rund

Europese bescherming voor vlees van Vlaams rood rund

De rode runderen horen bij West-Vlaanderen. De flinke runderen zijn goed zichtbaar in het landschap en het vlees is een geliefd product in de Belgische gastronomie. Eerder werd dit vlees als erkend als West-Vlaams streekproduct. Nu krijgt het ook Europese bescherming.

Schakelen

Schakelen

Vlak voordat deze editie van Vlees+ naar de drukker moest. kwam het bericht van de beursorganisatie dat de VAS niet in Amsterdam kon plaatsvinden. Alle communicatie moest ‘on hold’ gezet worden, want aan een nieuwe locatie werd nog gewerkt. Daar zit je dan met je deadline de volgende dag.

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven verkoopt bijna alleen maar vlees en vleeswaren. “Ik verkoop 80 procent vlees en 20 procent vleeswaren, daarvoor ben ik slager”, zegt hij.