FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

vleeswaren_Pata negra_pixabay

Foto: Pixabay

Er is een nieuwe cao voor de ruim 4.500 mensen, die werkzaam zijn in de vleeswarenfabrieken. Een meerderheid van de FNV-leden stemde in met de afspraken die de vakbond en de sector maakten.

De partijen spraken in de nieuwe cao een loonstijging af van 3,35% in 13 maanden. Deze gaat in vanaf 1 februari 2022. Daarnaast gaat de eindejaarsuitkering omhoog met 0,25% naar 3,25% en stijgt de reiskostenvergoeding van 12 cent naar 19 cent per kilometer.

Volgens Liza van Nuysenburg, bestuurder FNV Voedingsindustrie, is er stevig onderhandeld. “De cao is er zeker niet zonder slag of stoot gekomen. We hebben sinds begin februari stevig moeten onderhandelen. Maar gelukkig zijn we eruit gekomen. Daardoor stijgen de lonen van de mensen en maken zij minder kosten om van en naar hun werk te komen.”

In oktober start de vakbond met de voorbereiden op de onderhandelingen voor de volgende cao. Van Nuysenburg: “Daarin zullen we erop inzetten dat de salarissen blijven meegroeien met de enorme inflatie. Want mensen moeten wel gewoon hun boodschappen en huis kunnen blijven betalen.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Groeiende markt voor vleeswaren van de slager

Groeiende markt voor vleeswaren van de slager

Slagers versterken hun imago en krikken de omzetcijfers op met ambachtelijke vleeswaren. Herkomst, bereiding en smaak wegen zwaar bij de consument, die steeds vaker vleeswaren eet. Niet alleen op brood, maar ook als snack en in andere gerechten.

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven verkoopt bijna alleen maar vlees en vleeswaren. “Ik verkoop 80 procent vlees en 20 procent vleeswaren, daarvoor ben ik slager”, zegt hij.

´Op de Zeedijk heeft iedereen zijn eigen specialisatie´

´Op de Zeedijk heeft iedereen zijn eigen specialisatie´

Slager Rik Vet heeft zijn slagerij op de Zeedijk in hartje Amsterdam. De winkel is klein, wat niet veel mogelijkheden geeft voor een uitgebreid assortiment. Dat wil Vet ook niet, want in Amsterdam zijn talloze speciaalzaken en restaurants. “Wij zijn gespecialiseerd in vlees”.