FNV wijst eindbod cao Slagersbedrijf af

Slager_unsplash

Foto: Unsplash

Vakbond FNV heeft het eindbod voor de nieuwe cao Slagersbedrijf afgewezen. De bond vindt de voorgestelde loonsverhoging van 2,7 procent te laag en dreigt met acties. Dat laat de vakbond weten in een persbericht.

John Klijn, bestuurder FNV Voedingsindustrie vindt de loonsverhoging van 2,7 procent te mager. “Terwijl de mensen die werken in de slagersbranche vanwege corona juist heel veel rekening hebben gehouden met hun werkgevers en in de laatste twee cao’s expres niet al te veel hebben gevraagd. In de slagersfabrieken, die de supermarkten als klant hebben, is nog nooit zo goed gedraaid”, aldus Klijn.

FNV laat weten uit-onderhandeld te zijn en een ultimatum te sturen naar de werkgevers. Ook dreigt de vakbond met acties. Met name in de grotere fabrieken is volgens Klijn de actiebereidheid hoog.

Reactie KNS

Op de website laat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) weten samen met de Adviescommissie Sociale Zaken is gekeken of er ruimte is om het eindvoorstel aan te passen. De brancheorganisatie blijft in overleg met de vakbonden.  

“Eind april heeft KNS een uitgebreid en gedegen eindvoorstel bij de vakbonden ingediend na enkele onderhandelingsronden”, schrijft KNS op de website.  “Werkgevers én werknemers in de slagersbranche ervaren en dragen beide de nadelige effecten van de sterke prijsstijgingen en de negatieve invloed daarvan op de koopkracht. Werkgevers zijn bereid om werknemers zo goed mogelijk te compenseren. De realiteit is dat werkgevers voor langere tijd worden geconfronteerd met zeer hoge inkoopprijzen van vlees, verpakkingsmaterialen, brandstof en energie. Met stijgingen van tientallen procenten legt dat nu al een grote druk op de bedrijfsvoering, toekomstperspectief en op de mogelijkheden voor een nieuwe cao.”

Bron: FNV / KNS

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Cao-onderhandelingen slagersbranche

Cao-onderhandelingen slagersbranche

KNS heeft een eindbod voor een nieuwe cao uitgebracht aan de vakbonden. Dit gebeurde na vier onderhandelingsrondes zo staat op de website van de brancheorganisatie te lezen. Het eindbod omhelst een loonsverhoging van 2,5% vanaf 1 maart 2019 en een verlaging van de zondagtoeslag naar 80 procent. Het werken op zondag blijft ook vrijwillige basis. In...

Pensioenfonds slagersbedrijf wint ESG-award

Pensioenfonds slagersbedrijf wint ESG-award

De uitreiking van de Pensioen Pro Awards vonden op 6 juni plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam.  Het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf won de themaprijs ESG award, de award voor de meest duurzame beleggingen. Pensioen Pro Awards De Pensioen Pro Awards zijn de vakprijzen voor de pensioensector. Het FD en IPE reiken deze prijzen jaarlijks uit....

Nieuwe cao voor het Slagersbedrijf

Nieuwe cao voor het Slagersbedrijf

Er is een nieuwe cao voor het slagersbedrijf. Dat meldt KNS op de site. De nieuwe cao, die KNS samen met FNV en CNV Vakmensen vaststelde, heeft een looptijd van 1 oktober 2017 tot en met 31 december 2018. De belangrijkste wijzigingen zijn: De lonen stijgen met 1,75 procent. De koudetoeslag gaat per 1 februari naar €9,80 bruto per week. Per 1 juli...