FNV wijst eindbod nieuwe cao vleesindustrie af

slachthuis_bron: Pixabay

Foto: Pixabay

Meer dan 90 procent van de FNV-leden wijst het eindbod voor een nieuwe cao voor de vleesindustrie af en overweegt acties. Dat laat de vakbond weten in een persbericht. Eerder wees FNV ook al het eindbod voor een nieuwe cao voor het slagersbedrijf af.

De werknemers van de vleesindustrie zijn het niet eens met het eindbod van de werkgevers. Ze vinden onder andere de loonsverhoging van 3 procent te laag en willen een reiskostenvergoeding. Daarnaast ontbreken volgens hen afspraken over vermindering van flexkrachten of het veel meer mensen in dienst nemen bij opdrachtgevers. Evenals hun collega’s van de slagerijen denken ze na over acties.

“Deze mensen doen hartstikke zwaar werk, maar krijgen hier nauwelijks waardering voor”, vindt John Klijn, bestuurder FNV Voedingsindustrie. “3% loon erbij, op hun toch al zo lage salarissen; verder willen de werkgevers niet gaan.” De vakbond hoopt dat de werkgevers alsnog bij zinnen komen, luisteren naar de wensen van hun werknemers en zo acties voorkomen.

Onder de cao voor de vleesindustrie vallen zo’n 12.000 werknemers die werken in varken-, runder- en kalverslachterijen en uitsnijderijen. Van hen is 70% flexibele kracht.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Faillissement Belgisch slachthuis Qualibeef

Faillissement Belgisch slachthuis Qualibeef

De ondernemingsrechtbank van Luik sprak 27 augustus het faillissement uit over het Belgische slachthuis Qualibeef uit Bastenaken. Het slachthuis heette voorheen Veviba en kwam ongeveer een jaar geleden in het nieuws vanwege valse invriesdata op de etiketten. De tijdelijke bestuurders hopen snel een overnamekandidaat te vinden voor het slachthuis, versnijderij...

Vlaams onderzoek naar mobiel slachten

Vlaams onderzoek naar mobiel slachten

BioForum Vlaanderen onderzocht de afgelopen maanden de mogelijkheden van een mobiele slachteenheid voor in Vlaanderen. Voor rundvee en varkens lijkt dit niet haalbaar, maar voor de pluimvee zien de onderzoekers mogelijkheden.

Hoe gingen de slagers om met de hitte?

Hoe gingen de slagers om met de hitte?

De tweede hittegolf van het jaar was vorige week een feit. Het was extreem warm, het kwik steeg zelfs boven de veertig graden. Ondanks de hitte ging het werk bij de slager gewoon door. Hoe gingen zij om met de warmte?