Foodimpuls introduceert nieuwe Beter Leven-concepten

Foodimpuls logo

Vanwege de toenemende vraag brengt Foodimpuls BV nieuwe producten gecertificeerd met het Beter Leven keurmerk op de markt voor de ambachtelijke slager en poelier. De producten zijn gemaakt van Boerderijkip (1 ster Beter Leven) en Livar-varkensvlees (3 sterren Beter Leven).

De nieuwe producten zijn een range Hollandse hammen en vleeswaren uit de worstmakerij van Jos Slippens Vleeswaren. Deze worstmakerij produceert al veertig jaar een traditioneel authentiek assortiment slagersvleeswaren en levert deze exclusief aan Foodimpuls. Met ingang van 1 januari 2018 worden er alleen nog maar 1 ster Beter Leven grondstoffen gebruikt voor dit assortiment.

Foodimpuls heeft nog meer producten met Livar-varkensvlees en Boerderijkip in het assortiment. Eerder voegde het bedrijf diverse vleeswaren, salades en patés gemaakt van Livar varkensvlees toe. Ook kwamen er salades, vleeswaren, BBQ-producten en maaltijden waarin Boerderijkip bij. Wim Haarsma, directeur van Foodimpuls, verwacht in 2018 nog meer nieuwe producten en assortimenten te gaan introduceren die inhaken op de stijgende vraag naar diervriendelijk, smaakvol en verantwoorde producten.

In 2017 kozen twee klanten van Foodimpuls voor het certificeren van (delen) van hun productstromen met het Beter Leven keurmerk. De certificering is onder andere gerealiseerd voor de door Foodimpuls geleverde Boerderijkip en Livar varkensvlees (3 sterren beter leven). Vanwege de toenemende consumentenvraag naar producten met het Beter Leven keurmerk krijgen deze slagerijen waarschijnlijk snel navolging. De KNS heeft inmiddels een ondersteunend programma voor Beter Leven certificering, zodat slagers hier goed mee geholpen kunnen worden.

  •  
  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Liefde voor vlees

Liefde voor vlees

In de horeca ontstond Jochen Diekerhofs culinaire liefde voor vlees. “Ik kon in mijn kookschool in Laren nog steeds niet de energie kwijt die ik aan vlees wil geven”, aldus de ondernemer. Daarom begon hij eerst een scharrelslagerij en is nu samen met zijn compagnon Kees Zagt eigenaar van een vleesgroothandel. Slagerij Omdat Diekerhof in...

Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Goed nieuws van worstproducent Huls. Vier droge worstproducten werden tijdens de Slavakto bekroond met goud. Daarnaast hebben alle droge worstproducten van de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk varken 1 ster gekregen. Vier maal goud op Slavakto Een onafhankelijke jury keurde tijdens de slagersvakbeurs Slavakto de droge worstproducten van Huls....