Foodlab: 'Nederlander viert kerst het liefst met traditioneel diner'

13 december 2018

Nederlanders zetten tijdens de kerst de vegetarische trends overboord en serveren 'gewoon' vlees en vis. Er is een voorkeur voor traditioneel kerstfeest met een uitgebreid diner in gezelschap van familie en/of vrienden. Dit blijkt uit een steekproef van Foodlab onder ruim 3700 boodschappers (vrouwen tussen de 20-49 jaar).

Kerstdiner

Gemiddeld besteden Nederlanders 120 euro aan het kerstdiner. Gemiddeld zijn er 6 à 10 gasten. De meerderheid probeert graag nieuwe recepten voor de kerst. Hierbij wordt wel gekeken naar gezonde ingrediënten, maar niet op het dieet gelet. Zo'n driekwart van de respondenten werkt met speciale kerstproducten.

De inspiratie voor het kerstdiner wordt zowel on- als offline gevonden. Online zijn de foodblogs populair, offline de kookboeken. Meer dan de helft van respondenten trekt meer dan twee uur uit voor de bereiding van het diner.

Foodlab

Foodlab vertegenwoordigt de bekendste food influencers van Nederland. Hierbij zitten onder andere de populaire blogs als Lekkerensimpel.com, Leukerecepten.nl en Uitpaulineskeuken.nl.

Altijd op de hoogte blijven?