Franse producten bij de Franse Slager

Franse slager_Alain Bernard_Vlees+ 1-2019

De Franse Slager in Amsterdam verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, Franse vleesproducten als andouillettes en ganzenlever. De Fransman Alain Bernard is de man achter de Franse Slager.

De liefde bracht Alain negentien jaar geleden naar Amsterdam. Oorspronkelijk komt hij uit het dorpje Ingwiller in de Elzas. Op zijn vijftiende begon hij met werken bij een slagerij. In Nederland werkte hij in eerste instantie in een horecakeuken maar maakte snel de overstap naar de slagerij toen de vleesleverancier van het restaurant op zoek was naar een nieuwe medewerker. 

Een eigen slagerij zat niet de planning, dat overkwam hem min of meer. "De eigenaar was een tweede zaak begonnen en liet zich bijna niet meer zien", vertelt Alain. "Na vier jaar dacht ik dat ik er dan ook maar beter kon doen wat ik zelf wilde.”

Franse producten

Hij begon met het toevoegen van Franse producten zoals Franse knakworst en breidde dit assortiment langzaam uit. “Ik luisterde goed naar de wensen van de klanten en paste het assortiment aan. Eigenlijk was het heel simpel”, aldus Alain.

Inmiddels bestaat zo'n 20 tot 30 procent van het assortiment uit Franse producten. De Nederlandse producten vormen zo'n 60 procent van de omzet. Tot de topproducten horen onder andere de huisgemaakte worsten, zeven soorten patés, ganzenlever en rillettes. De meeste huisgemaakte producten zijn Frans.

Alains klantenkring bestaat uit expats, mensen uit de straat, echte kookliefhebbers uit de hele stad én mensen van buiten voor wie de Franse Slager een vaste stopplaats is. ”Als een klant op vakantie is, weten wij dat”, illustreert hij de regelmaat waarmee de clientèle zijn zaak aandoet.

Meer weten over Alain Bernard en de Franse Slager? Lees dan het complete magazine in Vlees+, editie 1-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

Foto: Theo Haerkens

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Top 5 Het Perfecte Pekelvlees bekend

Top 5 Het Perfecte Pekelvlees bekend

Dit jaar organiseert KNS voor het eerst de vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees. Donderdag 11 oktober keurde de jury de 41 inzendingen en bepaalde de top 5. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Slavakto. Het Perfecte Pekelvlees De vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees ontstond na een oproep van Telegraafjournalist Felix Wilbrink. Wilbrink vormde...

Slager Fred Piepenbrock gelooft in eigen kwaliteit

Slager Fred Piepenbrock gelooft in eigen kwaliteit

Al 28 jaar staat slager Fred Piepenbrock aan het roer van slagerij Piepenbrock in Diemen. Deze grote ambachtelijke slagerij is georganiseerd als een supermarkt. Klanten lopen met hun mandje door de zaak en rekenen af bij de kassa. Maar er is ook bedienend personeel en alles is vers en ambachtelijk bereid. Naast vlees en vleeswaren verkoopt de slager...

Geen deelname Vegetarische Slager aan slagerijverkiezing

Geen deelname Vegetarische Slager aan slagerijverkiezing

De Vegetarische Slager mag niet meedoen aan de Verkiezing voor de Leukste Slagerij van Nederland, georganiseerd door de vakbeurs voor de vleeswarenbranche Slavakto. Het bedrijf had zich ingeschreven met het Haagse restaurant en winkel De Vleesch Lobby. De organisator Slavakto verwijst naar de algemene voorwaarden van de wedstrijd. Hierin staat dat...